10.04.2024

İLÇE MÜFTÜMÜZÜN BAYRAM MESAJI

Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azad edilme ayı olan Ramazan ayına Elveda demenin hüznünü yaşarken Ümmetin vahdetine vesile olan Ramazan Bayramına ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Kıldığımız namazlarla, tuttuğumuz oruçlarla, verdiğimiz zekat, fitre, fidye ve sadakalarla, Rabbimize niyazlarla, okuduğumuz mukabelelerle ruhumuzu tezyin ettik. Haccın Mekke’den döndükten sonra, namazın camiden çıktıktan sonra, orucun Ramazan ayını geride bıraktıktan sonra başladığını unutmayalım. Bu minvalde11 ayın sultanında elde ettiğimiz kazanımları devam ettirmek için hayatımızı Kur’an ve Sünnet istikametinde yön verelim. Bizler Bayramın sevincini yaşarken Gazze, Doğu Türkistan, Yemen ve tüm mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizin gözyaşının dinmesi için ve İslam ümmetinin tevhidi için dua edelim. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramımızın hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyor, küslük ve dargınlıkların son verilebilmesi için Bayramı fırsat bilmeyi tüm İslam alemi adına temenni ediyorum.
                                                                          Abdullah UYGUN
                                                                              İlçe Müftüsü