Pınarbaşı Müftülüğü

03.09.2018

Mehmet KARAASLAN

15 Temmuz 1988’de Malatya’da doğdu.

1999 yılında İstanbul-Bağcılar Sancaktepe Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamladı. Aynı kursta altı sene klasik usulde Arapça eğitimi aldı. İlkokul, Ortaokul ve Lise diplomalarını açıktan okumak sûretiyle elde etti.

2011 yılı Temmuz ayında Antalya-Kemer’de 4/B İmam-Hatip olarak başladığı görevine aynı yılın Ekim ayında Antalya-Döşemealtı İlçesi’nde kadrolu olarak devam etti. 2012 yılında İlahiyat Önlisans Programı’ndan Yüksek Onur Belgesi alarak mezun oldu. 2014 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Yüksek Onur Öğrencisi olarak mezun oldu. 2013-2014 yılları arasında Antalya'da Tashih-i Huruf Kursu’nu birincilikle tamamladı.

2014 yılında İhtisas Kursu Sınavı’nı kazanarak İstanbul Haseki Dinî Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü’ne naklen atandı. Mezkûr merkezde 33 aylık eğitimini 29. Dönem Mezunu olarak 2017 yılında tamamladı. Aynı yılın Ekim ayında Kocaeli İl Müftülüğü’ne Cezaevi Vaizi olarak naklen atandı. 2018 yılı Ramazan Ayı’nda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Yunanistan’da görevlendirildi.

29.08.2018 tarihinde Kastamonu İli Pınarbaşı İlçesi'ne İlçe Müftüsü olarak atandı.

Halen İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Kur’an Okuma Ve Kıraat İlmi Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir. İyi seviyede Arapça bilmekte olup Münevver KARAASLAN Hanımefendi ile evli ve 2016 doğumlu Mirza KARAASLAN isimli bir çocuk sahibidir.

e-mail: mehmet.karaaslan@diyanet.gov.tr

İletişim: +90 366 771 22 13