09.03.2024

Umre Ödüllü Bilgi Yarışması Yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı "Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik umre ödüllü bilgi yarışması bugün  Kuzeykent 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'nde yapıldı.

Yarışma sonunda Türkiye Diyanet Vakfı Genç Gönüllüleri tarafından yarışmaya katılan öğrencilere yemek ikram edildi.

İl Müftü Yardımcısı Selim Demir, sınav öncesi yarışmaya giren öğrencilerle hasbihal ederek sınavlarında başarılar diledi.

Lise kategorisinde katılan öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından "Dinim İslâm Temel Bilgiler ve Mukaddes Miras Kudüs", üniversite kategorisinde  ise "İslam İlmihali ve Mukaddes Miras Kudüs" isimli eserlerden çıkan sorulara cevap verdiler.

Yarışma neticesinde her ilden birincilik elde eden  ve Türkiye genelinde dereceye giren ilk 44 öğrenci Başkanlık tarafından umre ile ödüllendirilecek; ayrıca Kastamonu İl müftülüğümüz lise ve üniversite kategorisinde dereceye giren ikinci ve üçüncü olan öğrencilere de ödül verilecektir.

Kastamonu Müftülüğü ve Kastamonu Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü olarak Yarışmaya giren tüm öğrencilerimizi tebrik eder, hayatta girebilecekleri tüm sınavlarda başarılar dileriz.