11.11.2021

Eyüp BUCAN

İlçe Müftüsü

Gaziantep'in Şahinbey İlçesi Akyol Mahallesi’nde doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Gaziantep’te tamamladı. 2006 Yılında Anadolu Üniversitesi İlahiyat Önlisans bölümüne başladı. 2008 yılında İlahiyat Önlisans bölümünden, 2011 Yılında İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Fatmalı Mahallesi’nde İmam-Hatip olarak göreve başladı. İmam-hatiplik görevinin ardından 2014 yılın ‘da Kayseri Dini Yüksek ihtisas eğitim merkezini kazanarak 33 aylık eğitiminin akabinde 2017 yılında Malatya İl Müftülüğü Ceza evi kurum vaizliğine, 03.08.2018 tarihin de Şırnak İli Beytüşşebap İlçe Müftülüğüne atandı. Ardından 02.11.2020 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı Atama Daire Başkanlığının tensipleriyle Daday İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. Orta derece ‘de Arapça bilmektedir.

Evli ve Dört çocuk babasıdır.