12.01.2024

Mustafa KABAOĞLU

Mustafa KABAOĞLU / Özgeçmiş

İlçe müftümüz Ordu/Fatsa doğumlu olup ilkokulu ve hafızlık eğitimini Fatsa İslamdağ beldesinde tamamladı. Hafızlık eğitimi sonrası 1991-97 yılları arasında İstanbul Fatih ilçesinde arapça ve islami ilimler eğitimi aldı.Bu esnada Gazi Osman Paşa İmam-Hatip Lisesini bitirdi. Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu imam-hatiplik sınavında başarılı olarak 1997 yılında Eskişehir/Han ilçesi Peçene köyünde din hizmeti görevine başladı. Ordu/Kumru, Fatsa ilçelerinde İmam-Hatip olarak görev yaptı. 2001 yılında İlahiyat Önlisans, 2007 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat fakültesi lisans tamamlama programından mezun oldu. 2010- 2015 yıllarında Belçika-Anvers şehrinde din görevlisi olarak görev yaptı. 2006-2011-2013-2019 hac umre dönemlerinde din görevlisi/kafile başkanı olarak görev yaptı. 2015 yılında yurtdışı görevi dönüşü Ordu/Çamaş ilçesinde vaiz olarak göreve başladı.  2016 yılında girmiş olduğu Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi sınavını kazanarak ihtisas eğitimine başladı. 2019 yılında ihtisas eğitimini başarı ile tamamlayarak Malatya/Akçadağ ilçe vaizliğine atandı. 2021 yılında başkanlığımız tarafından açılan müftülük sınavında başarılı olarak Bayburt/Aydıntepe ilçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. 2023 yılının Ekim ayında göreve başladığı Kastamonu/Çatalzeytin İlçesindeki İlçe Müftülüğü görevine halen devam etmektedir. Müftümüz evli ve iki çocuk babasıdır.