25.08.2016

Abdurrahman AYDIN (2009-2017)

ÖZ GEÇMİŞ

13.10.1981 tarihinde Şanlıurfa’da doğdu. İlkokulu Ş.Urfa’da tamamladı. İlkokuldan sonra 1993 yılında hafızlık eğitimi için kayıt yaptığı Şanlıurfa Yatılı Bölge Erkek Kur’an Kursundan 1996 yılında mezun oldu. Aynı yıl medrese eğitimi almak için Şanlıurfa Halilurrahman Kültür ve Eğitim Vakfında eğitime başladı. Mezkur müessesede 2 yıl eğitim aldıktan sonra medrese eğitimini tekamüle erdirmek için 1999 yılında Siirt’in Tillo ilçesinde bulunan Mücahidiye Medresesine iltihak etti. Bu medreseden 2004 yılında mezun oldu. Aynı yıl pratik Arapça gelişimi için Şam’da bulunan Camiatu’l-Fethi’l-İslami / Külliyyetu’ş-Şeria bölümüne kayıt yaptırdı. 2004-2005 yılları arasında bu fakültede eğitim aldıktan sonra ülkesine döndü. 2006 yılında Şanlıurfa Merkez Hasan Padişah Camii İmam-Hatibi olarak göreve başladı. İmam-hatiplik görevi süresince Urfa Fetva Kurulu’nun üyesi olarak çalışmalar yaptı. 2009 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2010 yılında kısa dönem vatani vazifesini yerine getirdi. 2015 yılında Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü öğrencisi olarak İslam Hukuku Bilim Dalında yüksek lisans eğitimine başladı. 2012 yılında kazanmış olduğu Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezinden 2015 yılında mezun oldu. 2015 yılı ağustos ayında Nevşehir İl Müftülüğünde Aile ve Dini Rehberlik Vaizi olarak görev başladı. Nisan 2017 tarihinde Diyarbakır ili Hani İlçe Müftüsü olarak atandı. Haziran 2019 tarihinde Master eğitimini "Katkı Maddesi İhtiva Eden Gıdalarda Helalliği ve Haramlığı Belirlemede Bir Yöntem Olarak İstihale ve İstihlak" adıyla tamamladı. 2019-2020 Eğitim/Öğretim yılında Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri İslam Hukuku alanında Doktora eğitimine başladı. Temmuz 2019 tarihinde Kastamonu/Bozkurt İlçe Müftüsü olarak tayin edildi. Yıllarca hatimle teravih kıldıran ve A seviyesinde Arapça bilen Ömer Faruk YETİM, evli ve dört çocuk babasıdır.