13.02.2020

TEMEL AİLE BİLİNCİ EĞİTİMİ

Başkanlığımız  ailenin  kurulması,  korunması  ve  güçlendirilmesi  konularında toplumumuza dinî ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik yapmaktadır. Aileyi tehdit eden riskler ve yeni  sorun alanları  karşısında ailenin güçlendirilmesine  yönelik  çalışmalar düzenlemektedir. Bu  çerçevede  toplumun  en  ücra  köşelerine  kadar  ulaşabilme  imkânına  sahip  din görevlilerinin  kendileri  ve ailelerinden başlayarak model olma misyonuna  katkı  sağlamayı hedeflemektedir. Bu bağlamda imam-hatip ve müezzin kayyımlara Kur'an ve sünnet ışığında aileyle ilgili temel ahlaki ilkelerin kazandırılması, aile içi iletişimin önemi ve bu iletişimin güçlendirilmesine yönelik farkındalığın  artırılması  amacıyla Müftülüğümüzce "Temel Aile Bilinci Eğitimi" Müftü Halil İbrahim SABIRLI tarafından tüm personele müftülük konferans salonunda yapılmıştır.