20.07.2017

EZANLARI SUSTURAN DARBELERDEN DARBELERİ SUSTURAN SALALARA

15 Temmuz 2016 gecesi memleketimizin bütün ufuklarını karartmaya azmetmiş, bir ihanet çetesi karşısındaki vakur, cesur ve âlicenap tutumuyla tüm dünyaya örnek olan; vatanına, milletine, millî iradeye ve hukuk düzenine sahip çıkan aziz milletimizin onurlu duruşu her türlü takdirin üzerindedir. Dün İstiklal mücadelesi günlerinde olduğu gibi, bugün de milletimizin kendi izzet ve haysiyetine sahip çıkması ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin hürriyet, irade ve bekasına yönelik girişilen ihanet kalkışmasına karşı hiç tereddüt etmeden tankların önüne yatan, silahlara meydan okuyan, bedenlerini bu vatan için siper eden, canlarını din ü devlet, mülk ü millet, istiklal ve istikbalimiz için feda eden ve şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi anmak, gazilerimizi yâd etmek, bıraktıkları onurlu mirası gelecek nesillere aktarmak için Başkanlığımız tarafından toplumsal bilince katkı sağlamaya yönelik bir dizi program planlanmıştır. "Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Salâlara" şiarıyla 15 Temmuz 2016 tarihinin sene-i devriyesinde tüm yurtta yapılacak olan tüm programlarda 15 Temmuz sürecinin milletimiz ve özellikle gelecek nesiller nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi büyük önem arz etmektedir.

Tosya’da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla ilçe Kaymakamlığı ve Belediye başkanlığı tarafından düzenlenen geceye katılan binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla Fetullahcı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Tosya Müftülüğü personellerinden Kuba Camisi İmam hatibi ve Aktaş Camii müezzini tarafından okunan sala meydanı dolduran binlerce vatandaşı 1 yıl öncesi hain darbe girişimin yaşandığı o günlere götürdü.Sela okunması sonrasında Tosya Ulu Cami İmamı Kur’an-ı Kerim okudu.