19.10.2023

HAFIZLIK İCÂZET MERASİMİ

Merkez Yatılı Erkek Kuran Kursunda Hafızlığını tamamlayan 20 hafız için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.
Merasim, hafızların Mehter takımı eşliğinde Taş Camii'ne yürüyüşü ile başladı.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Hasan Yozgat'ın açılış konuşmasıyla devam etti.
Günün anlam ve önemine dair konuşmasında İl Müftüsü Bekir Derin; “Öncelikle hafızlık belgesini almaya hak kazanan değerli hafız kardeşlerimizi, bu büyük başarıya ulaşmalarında emeği geçen ve onları yetiştiren anne babaları ile fedakâr Kur’an kursu hocalarını tebrik ederim” diyerek katılımcılara teşekkür etti.
Misafir konuşmacı olarak katılan İzmir İl Müftüsü Salih Sezik'in konuşmasının ardından  Hafızlar koro eşliğinde Kur’an-ı Kerim tilavet ettiler.
Merasime; Taşköprü Kaymakamı Bekir Özen, DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ferruh Şen, İzmir İl Müftüsü Salih Sezik, Kastamonu İl Müftüsü Bekir Derin, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, İlçe Müftüsü Hasan Yozgat, hafızların aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İcazet merasimi DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ferruh Şen tarafından yapılan duanın ardından hafızlara “Hafızlık Belgesi” ve çeşitli hediyelerin verilmesiyle program sona erdi.