23.10.2023

ERDEM DULUN

ERDEM DULUN (09.12.2020-31.01.2023)

Müftümüzün özgeçmişi şöyledir:

Aslen Tosya  Kastamonulu olan müftü bey, ilköğretim tahsilini babasının  imam-hatip olarak görev yaptığı Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde tamamladı. Bu süreçte yaz tatillerinde çeşitli Kur’an kurslarında Kur’an-ı Kerim eğitimi alarak Liseyi Çankırı Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinde bitirdi.

Üniversite eğitimini Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladı. İlahiyat fakültesinde eğitimine devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı yeterlilik sınavında başarılı olarak Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine bağlı  Çördüklü Köyünde İmam hatip olarak göreve başladı. 2017 yılında üniversite eğitimini tamamlayıp naklen Ankara’nın Kalecik ilçesine yerleşti.  Kalecik’te de yaklaşık bir yıl kadar süren hizmetinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı görevde yükselme sınavında başarılı olarak İstanbul Haseki Dini Yüksek Eğitim Merkezine yerleşti.  Buradaki 3 yıllık ihtisas eğitimini tamamladıktan sonra Kastamonu’nun Daday ilçesine vaiz olarak atandı.  Daday’da kısa süre görev yaptıktan sonra yine Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı görevde yükselme sınavında başarılı olarak Şenpazar İlçe Müftüsü olarak atandı.

09.12.2020 tarihinde göreve başlayan müftümüz Sn. Erdem DULUN duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti;  “Yaklaşık 8 yıllık görev geçmişimin ardından kendi memleketimde hizmet etme fırsatı veren Rabbime sonsuz şükürler olsun. Rabbim bana ve bütün meslektaşlarıma samimiyetten hiçbir zaman ayrılmadan yüce dinimiz İslamiyet’e güzel hizmetler yapmayı nasip eylesin” dedi