13.07.2020

MANEVİ DANIŞMANLIK VE REHBERLİK HİZMETLERİ KAPSAMINDA SAĞLIK TESİSLERİNDE PERSONEL GÖREVLENDİRMESİ

BİLGİ NOTU

MANEVİ DANIŞMANLIK VE REHBERLİK HİZMETLERİ KAPSAMINDA

SAĞLIK TESİSLERİNDE PERSONEL GÖREVLENDİRMESİ

1. Sağlık kuruluşlarında yürütülen manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerine katkı sağlayacağı mülahaza edilen, nitelikli, sosyal ilişkileri ve iletişim becerileri güçlü personel tespit edilecektir.

2. Lisansüstü eğitimini Manevi Danışmanlık ve Rehberlik, Din Eğitimi, Manevi Bakım, Dini Danışma ve Rehberlik, Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Din Sosyolojisi, Din Psikolojisi vb. alanlarında yapmış veya halen öğrenciliği devam eden personele öncelik verilecektir.

3. Yurtiçinde/yurtdışında sağlık kuruluşlarında veya diğer resmi kurum/kuruluşlarda manevi danışmanlık ve rehberlik yapmış personel tercih sebebidir.

4. Tespit edilecek personel Vaiz, Uzman, Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım  vb. unvanlarda olacaktır.

5. Tüm personel konu hakkında bilgilendirilecek ve tespit edilen kişilerin gönüllü olmaları konusunda hassasiyet gösterilecektir.

6. Ek-2 listede her il için gösterilen sayıdan fazla istekli ve nitelikli personel olması durumunda daha fazla kişi yazılabilecektir.

7. İsimleri bildirilecek personelden Başkanlığımızca uygun görülenler, belirlenecek tarih ve mekânda hizmet içi eğitime katılacaktır.

8. Eğitimi başarıyla tamamlayan personel, Sağlık Bakanlığı ile birlikte tespit edilecek sağlık kuruluşlarında Başkanlığımızca görevlendirilecektir.

9. Sağlık kuruluşlarında görevlendirilecek personel, geçici görevlendirme marifetiyle ile istihdam edilecek, unvanında, asli görev yerinde ve özlük haklarında (maaş, kadro vb.) herhangi bir değişiklik olmayacaktır.

10. Müftülük personeli, sağlık kuruluşlarında haftanın dört günü (Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe)  09.00-16.00 saatlerinde görevlendirilecek, Cuma günü ise müftülüğün verdiği görevi ifa edecektir. Diğer günlerde ise görev sorumluluğu olmayacaktır. Ancak il genelinde söz konusu hizmetlerde istihdam edilebilecek personel sayısı ve kurumlardaki ihtiyaç dikkate alınarak Başkanlığın bilgisi dâhilinde çalışma günleri ve saatleri farklılık arz edebilecektir.