23.11.2018

2018 Yılı Mevlidi Nebi Haftası nedeniyle Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Kütüphanesi konferans salonunda Hz. Peygamber ve Gençlik konulu konferans düzenlendi

2018 Yılı Mevlidi Nebi Haftası nedeniyle Kastamonu İl Müftülüğünün düzenlemiş olduğu Hz. Peygamber ve Gençlik konulu konferans düzenlendi.

Konferans Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Kütüphanesi konferans salonunda yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ nün verdiği konferans, İstiklal Marşı’nın okunmasını müteakip Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İl Müftüsü Ahmet SÜZEN’ in açılış konuşmasını yaptığı programa Kastamonu Valisi Yardımcısı Ahmet ERTÜRK, Kastamonu Belediye Başkanı Vekili Mustafa ÜÇÜNCÜ, İlçe müftüleri, kurum müdürleri, din görevlileri vatandaşlar ve üniversite öğrencileri katıldı.

İl Müftüsü Süzen açılış konuşmasında Gençlik insanın hazinesidir. Gençlik insanın hayata hazırlandığı, hayatı anlamaya çalıştığı, biryandanda kendisini yetiştirdiği, aslında hem dünyasını hemde ahiretini inşa ettiği bir dönemdir.Rabbim gençlerimizi gençliğimizi güzel yolda ve peygamberimizin yolunda harcamayı ve harcayanlardan olmayı nasip eylesin dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Doç.Dr Ülfet Görgülü yaptığı konuşmasında günümüz gençlerinin rol model olarak peygamber efendimizi ve sahabeleri örnek almalarını söyledi. Program sonunda hafta nedeniyle düzenlenen orta okullar ve liseler arasında yapılan kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ortaokullar arası kompozisyon yarışmasında birinciliği ‘’Asrı saadetten günümüz gençliğine yolculuk’’ konulu kompozisyonu ile birinciliği Ş.Burak Kapucuoğlu Orta okulu 8/A öğrencisi Elif Yılmaz aldı. Liseler arası yarışmada birinciliği ‘’Bir Gençlik Bir Peygamber’’ konulu kompozisyonu ile 12/A  Göl Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşenur Genç aldılar