25.08.2022

Kur’an-I Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Bölge Birinciliği Yarışması İlimizde Yapıldı

Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okumaya teşvik etmek amacıyla, il ve ilçelerde hafızlık eğitimi veren Kur'an kurslarında okuyan kız ve erkek öğrencilere yönelik “Kur'an Kursları Arası Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması" İlimizde 25.08.2022 perşembe günü gerçekleştirildi.

Erkek öğrencilere yönelik Saat 09.30’da Nasrullah Kadı Camii’nde yapılan yarışmada; Türkiye finaline katılmak üzere Amasya İli Büyükağa Medresesi Kur'an Kursu öğrencisi Mert Talha DEMİR erkekler kategorisinde bölge birincisi, Kastamonu Seydiler İlçesi Seyyid Zülfikar Kur'an Kursu öğrencisi Burak Tayyip KARABAY ikinci, Trabzon Hacı Bayram Yatılı Erkek Kur'an Kursu öğrencisi Hüseyin Talha MİLLET ise üçüncü oldu.

Kız öğrencilere yönelik saat 14:00’de Müftülüğümüz toplantı salonunda yapılan yarışmada Samsun/ Atakum Hudeybiye Kız Kur'an Kursu öğrencisi Şevval CİN kız öğrenci bölge birincisi, Amasya ili Ziyaret Beldesi Kız Kur'an Kursu öğrencisi Hatice Zehra ER ikinci, Zonguldak İli Merkez Kız Kur'an Kursu öğrencisi Hayrunnisa KARAÖZ üçüncü oldu.

İl Müftüsü Mustafa BİLGİÇ, yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür ederek yarışmacılara hediyeleri takdim edildi.

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma bölge birincisi seçilen erkek öğrenciler 17 Eylül 2022 Cumartesi günü Denizli ilinde, kız öğrenciler ise 14 Eylül 2022 Çarşamba günü Zonguldak ilinde Türkiye finaline katılacaklar. Tüm yarışmacılara başarılar dileriz.