06.10.2020

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Vesilesiyle AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü ve İlçe Başkanı Akif Güzel İl Müftümüz Sayın Mustafa BİLGİÇ'i Makamında Ziyaret Etti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Vesilesiyle AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Akif Güzel AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mustafa Çağlı ve İsmail Yılancıoğlu İl Müftümüz Sayın Mustafa BİLGİÇ'i Makamında Ziyaret Etti.

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü Kastamonu'nun  manevi köklerine sahip çıkmayı hedeflediklerini belirtti. Tarihi şehrimizdeki türbelerimizi kendi orjinal haline kavuşturmak için ilgili kurumlarla beraber projeler hazırlayıp ilimize tekrar kazandırmayı, bunun içinde Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzle, Kastamonu Üniversitesi'nde ilgili birimlerle, İl Müftülüğümüzle, Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzle birlikte çalışarak Kastamonu'nun değerlerini geleceğe taşımak ve tarihini gün yüzüne çıkarmak için çok önemsediklerini belirtti. İl Müftümüz nezdinde tüm vatandaşlarımızın Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladıklarını belirtti.

İl Müftümüz Sayın Mustafa Bilgiç yaptığı konuşmasında " Şehrimizin tarihi kimliğine vurgu yapacak mabetlerimizi, türbelerimizi görünür hale getirmek, manevi  ve milli kahramanlarımızı toplumun bilmesini sağlamak için buraları doğru mimarlarımızla, doğru işçilik yapan kardeşlerimizle buluşturup, ortak aklı burada işlevsel hale getirmek bizim geleceğimize yapacağımız en güzel hizmettir. Bu beni çok mutlu etti. Çünkü biz tarihi bir milletin çocuklarıyız. Tarih bizim için hafızadır. Hafızası olmayan bir toplum asla ayakta kalamaz. Hafıza buranın tarihi dokusuna hizmet etmekten geçer. Bu bizim dünümüze, geçmişimize, yarınımıza borcumuzdur. insanca, Müslümanca yaşamaya hem tarihi, hem dokusu hem de kokusu bakımından en uygun illerden bir tanesi Kastamonu'dur" dedi.