08.02.2024

Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin Kayyım Sözlü Sınav İlanı

İlimiz Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerinde İmam-Hatip veya Müezzin-Kayyım olarak görev yapmakta iken yurt dışı, askerlik, aylıksız izin, görevden uzaklaştırma, geçici görevlendirme, hastalık vb. nedenlerle görevden ayrılan cami görevlilerinin yerine ek listede yazılı bulunan kadrolara yarışma sınavı ile açıktan Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyım ataması yapılacaktır.

SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
    2 Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin
(b) bendindeki “Ortak Nitelik” şartını taşımak.
    3 Vekil İmam-Hatiplik için en az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak.
    4 Vekil Müezzin-Kayyımlık için en az Lise Mezunu olup hafız olmak.(İmam-Hatip Lisesi mezunu olanlar için hafızlık şartı aranmaz.)
    5 2022 yılı KPSS (DHBT) sınavından 50 (elli) ve üzeri puan almış olmak.
    6 İmam Hatiplik veya Müezzin Kayyımlık yapmaya mani bir engeli bulunmamak.
    7 Halen Başkanlığımızda Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyım olarak çalışıyor olmamak.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Ek-1 form dilekçe (İl Müftülüğünden temin edilecek.)
    2 2022 Yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi.
    3 T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi.
    4 En son öğrenim durumunu gösterir belgenin (diploma) fotokopisi.
    5 Varsa Hafızlık Belgesi fotokopisi.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Başvuru yapmak isteyenler, ilanda belirtilen camilerden sadece biri için müracaat edebileceklerdir.
    2 Belgeleri eksik olan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir.
    3 Faks ile başvuru kesinlikle kabul edilmemektedir.
    4 Müracaatlar en geç 22/02/2024 Perşembe günü saat 16:00’a kadar istenen belgelerle birlikte şahsen Kastamonu İl Müftülüğüne yapılacak, belirtilen tarih ve saatten sonra müracaatlar kabul edilmeyecektir.

SINAV İŞLEMLERİ
ı        Adaylar, sınava gelirken T.C kimlik no’lu kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.
2        İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektiı.

SINAV SONUÇLARI VE ATAMA İŞLEMLERİ

1 Sınav sonuçları, sınavların bitimi ve işlemlerin tamamlanmasının ardından İl Müftülüğümüzün ilan panosunda ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
    2 Sözlü sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.
    3 Başarılı sayılanlardan en yüksek puan alan adayın Arşiv Araştırması sonucu olumlu gelmesi/değerlendirilmesi sonucu müracaat ettiği caminin Vekil İmam-Hatip veya Vekil Müezzin-Kayyım kadrosuna ataması yapılacaktır.
    4 Puanların eşit olması halinde sıralama 2022 yılı KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, bu puanın da eşit olması halinde, hafızlık ve öğrenim durumuna göre yapılacaktır.

DİĞER HUSUSLAR

Sınav işlemleri süresince, adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi atama yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.
    2 Sınavı kazananlar için Arşiv Araştırması yapılacak olup, sonucu olumsuz olarak gelen/değerlendirilen adayların hakları geçersiz sayılacaktır.
    3 Sınav ve atama sürecinde İl Müftülüğümüzün kurumsal internet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca bildirim yapılmayacaktır.
    4 Bu sınav, sadece ek listede ilan edilen cami kadroları için geçerlidir.

İlk Müracaat tarihi    : 08.02.2024

Büyük Çarşı Hilal C.

15.01.2024

Merkez

Akkaya Ksb. Cebeci Ky.Akçaşaban Mh. C.

Asker

07/02/2024

Araç

Belen Ky.C.

19.12.2023

Tosya

İrfaniye Camii

25/08/2023

Taşköprü

Alamaşişli Köyü Camii

05/02/2024

Taşköprü

Köçekli Köyü Camii

Asker

10/01/2024

İnebolu

Erkekarpa Ky. Davut Zafer C.

06/02/2024

6 ay

NOT: İlanda belirtilen camilerin karşılarında yer alan süreler kesin olmayıp, caminin görevlisi asli görevine döndüğünde vekil görevlinin görevi sona erecektir.