15.08.2022

Dini Musiki Kursu Sınav Duyurusu

Başkanlığımızca, cami içi ve cami dışında gerçekleştirilen dini, sosyal, kültürel toplantı ve etkinliklerde ihtiyaç duyulan musiki formlarını yerine getirebilme kabiliyetine sahip, bu doğrultuda grup oluşturma ve ekip çalışması yapabilen, toplum huzurunda bir takım dini merasimleri icra ve idare edebilme yeteneği olan personeli yetiştirmek amacıyla, erkek görevliler arasından mülakat yoluyla seçilecekler için Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezinde (16 Kursiyer) 9 ay süreli "Dini Musiki Kursu" düzenlenecektir.

A. KURSA ALINACAK PERSONELDE ARANAN ŞARTLAR

1.    4 yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,

2.    Vaiz, Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip, müezzin kayyım unvanlarında kadrolu olarak fiilen çalışıyor olmak,

3.    Memuriyette adaylığı kaldırılmış veya 03 Ekim 2022 tarihine kadar kaldırılacak olmak,

4.    4/B sözleşmeli statüde çalışmaya 03 Ekim 2022 tarihinden önce başlamış ve Mesleğe Hazırlık Eğitimine katılmış olmak,

5.    03 Ekim 2022 tarihinden itibaren 9 ay süreyle askerlikle ilişkisi bulunmamak (Bedelli askerlik dahil),

6.    Kurs süresince yurtdışı, umre vb. sebeplerle kursa ara verme durumunda olmamak,

7.    Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun ve düzgün okumak,

8.    Eda-seda itibariyle ileri düzeyde dini musiki kabiliyeti olmak,

9.    03 Ekim 2022 tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak,

10.                        Daha önce aynı kursa katılmamış olmak.

B. SINAV DUYURUSU VE SINAV KOMİSYONU

1.    Başvurular 30 Ağustos 2022 Salı günü mesai saati bitimine kadar İl ve İlçe Müftülüklerine şahsen dilekçe ile yapılacaktır.

2.    Sınav 01 Eylül 2022 Perşembe günü İlimiz Müftülüğü’nde Saat 09.30’da başlayacaktır.

3.    Yukarıda belirtilen şartları taşıyan görevlilerin katılacağı mülakat sınavına dair duyurular İl Müftülüğünce yapılacaktır. Her İl Müftülüğü; mülakatın yeri, tarihi ve sınav komisyonunu belirleyecektir.

4.    Mülakat, il müftüsü veya uygun göreceği il müftü yardımcısının başkanlığındaki 3 kişilik komisyon marifetiyle Ek'te yer alan il kontenjanları göz önünde bulundurularak gerçekleştirilecek ve sınav sonuçları aynı gün sınavın yapıldığı yerde ilan edilecektir.

5.    İl Müftülüklerince yapılacak mülakat işlemleri 09 Eylül 2022 tarihine kadar tamamlanacak ve seçilen personel isimleri aynı tarihe kadar DİBBYS (EHYS)'de açılan "Dini Musiki Kursu Kursiyer Seçimi" başlıklı bölüme girilecektir.

6.    İl Müftülüklerince seçilen görevliler, Başkanlıkça oluşturulacak komisyon tarafından kursa katılacakları Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezinde ikinci bir sınava tabi tutulacak, başarılı olmaları halinde 03 Ekim 2022 tarihinde kursa alınacaklardır. Başarılı olan kursiyerlere ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

7.    Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezinde yapılacak ikinci sınava katılacakların sınav günleri ve saati Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün web sitesinin duyurular bölümünde yayınlanacaktır

C. DİĞER HUSUSLAR

1.    Kursun üçer aylık dönemleri sonunda ara sınav yapılacak, bu sınavlarda başarısız olanların kursla ilişkileri kesilecektir.

2.    Kursa, Ramazan ayı süresince bir ay ara verilecek, bu süre zarfında kursiyerler asli görevlerine devam edeceklerdir.

3.    Kurs bitiminde başarılı olanlar Eğitim Merkezlerinde ve mahallinde düzenlenen hizmet içi eğitim kurslarında dini musiki alanında rehber öğretici olarak görevlendirilebilecektir.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.