16.03.2022

Şiir ve Kompozisyon Yarışma Sonuçları

ŞİİR VE KOMPOZİSYON YAZMA YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER BELLİ OLDU!
Küre İlçe Müftülüğü, “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabul Edildiği Gün ve M. Akif ERSOY’u Anma Günü” etkinlikleri kapsamında gençlerle iletişim kurmak, gençlerin zihinlerinde milli mücadele ve Çanakkale ruhunun oluşmasına ve yaşanmasına katkı sunmak, İstiklal Şairimizin dizelerinde hissettiğimiz milli ve manevi ruhu yaşatmak amacıyla ortaokul öğrencileri arasında “Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet” konulu kompozisyon yazma yarışması; “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” etkinlikleri kapsamında Çanakkale’yi geçilmez kılan, Anadolu’daki mücadele meşalesini ateşleyen şehitlerimizin mücadelesini diri tutmak amacıyla da lise öğrencileri arasında “Çanakkale Ruhu” temalı şiir yazma yarışması düzenledi.
Yarışmaya öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdiler. Yarışmaya katılan eserler arasından, Komisyonun puanlama kriterlerine göre yaptığı değerlendirme sonucunda dereceye giren eserler belirlendi.
Şiir yazma dalında, Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden Dilara KOCABAŞ’ın “Çanakkale Zaferi” şiiri birinciliği kazanırken, Gülcan BAR'ın “Nedir Bu Üzerinden Akan?” şiiri ikinciliği, Erhan AVCI'nın "18 Mart Çanakkale Zaferi “ şiiri üçüncülüğü kazandı.
Kompozisyon yazma dalında, Mehmet Akif ERSOY Ortaokulu öğrencilerinden Tuğba ACAR'ın “Mehmet Akif ERSOY'un Umutsuzluğa Yer Vermemesi” konulu kompozisyonuyla birinciliği kazanırken, Zeynep SİVİŞ'in “Gururumuz Olan İstiklal Marşımız” konulu kompozisyonuyla ikinciliği, Bedra Nazlı BİDECİ'nin "Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet” konulu kompozisyonuyla üçüncülüğü elde etti.
Yarışmaya ilgi gösteren, emek vererek eser gönderen tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.
NOT: Dereceye giren öğrencilerimize verilecek ödüller, ilerleyen zamanda ilçe müftülüğümüzde yapılacak törenle kendilerine takdim edilecektir.
Şiir Yarışması Tablosu
S.No. Adı Soyadı Okul Adı Derecesi
1 Dilara KOCABAŞ Çok Programlı Lisesi 1.
2 Gülcan BAR Çok Programlı Lisesi 2.
3 Erhan AVCI Çok Programlı Lisesi 3.
Kompozisyon Yarışması Tablosu
S. No. Adı Soyadı Okul Adı Derecesi
1 Tuğba ACAR Mehmet Akif ERSOY Ortaokulu 1.
2 Zeynep SİVİŞ Mehmet Akif ERSOY Ortaokulu 2.
3 Bedra Nazlı BİDECİ Mehmet Akif ERSOY Ortaokulu 3.