17.05.2023

HACI ADAYLARI İÇİN SEMİNER PROGRAMI

2023 yılında inebolu ilçesinden hac yolculuğuna çıkacak olan 14 hacı adayı ve diğer ilçelerden hacca gidecekler için düzenlenecek olan seminer programı 23-24 Mayıs 2023 tarihleri arasında İnebolu İlçe Müftülüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek.

Seminerin birinci gününde İlçe müftümüz İsmet ATAÇ açılış ve tanışma konuşmasının ardından "Hac Yolculuğunda Maddi ve Manevi Hazırlık" ,"Bir Arada Yaşama Bilinci", "İbadet Bilinci"," Hac ve Umre Menasiki", "Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamları" konularında hacılarımızı bilgilendirecek ve Toplum Sağlığı Doktoru Şefika AKBABA tarafından hacca gitmeden önce uyulması  gereken sağlık konuları ve orada yaşayacakları sağlık sorunlarının neler olabileceği hakkında ki dersinden sonra hacca gidecek hacı adaylarının aşıları yapılacak.

Seminerin ikinci gününde ise Şube Müdürü Yusuf TOĞRUL "Hz. Peygamber(S.A.V) Mescid-i Nebevi ve Medine" konulu dersinden sonra, Merkez Kız Kur'an Kursu Öğreticisi Nagihan METE tarafından Kadınlara özgü Konular ile ilgili dersler yapıldıktan sonra seminer sona erececek.