30.11.2018

MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI

DOĞANYURT’TA MEVLİD-İ NEBİ COŞKUSU

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Doğanyurt İlçe Müftülüğümüz tarafından Peygamberimiz ve Gençlik konulu konferans düzenlendi. Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Ahmet ÖZDEMİR' in konuşmacı olarak katıldığı programımıza İnebolu Kaymakamı Abdullah Atakan ATASOY, İnebolu Müftüsü Abdullah BORA, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi.

Konferansımız Demirci Köyü Ali Bey Mah. camii İmam-Hatibi İsmail OKUR’ un Kur’ an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan ilçe müftüsü Fatih KOÇ konuşmasında ‘Bugün popüler kültürün, moda akımların, marjinal yaklaşımların, sapkın ideolojilerin, terör örgütlerinin, üzerinde oyun kurgulamak istediği en mülayim kesim olan gençlerimize ve yavrularımıza   Peygamber Efendimizin tüm çağları aydınlatan kutlu mesajlarını öğretmek biz anne ve babaların en önemli ödevlerinden biridir’ ifadelerine yer verdi.

Konferansımıza konuşmacı olarak katılan Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Ahmet ÖZDEMİR Hz. Peygamberin rehberliğinde ideal gençlikte bulunması ve bulunmaması gereken nitelikleri sunum eşliğinde katılımcılarımızla paylaştı.

Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Konuşmacı olarak katılan hocamıza plaket takdim edildikten sonra  programımız sona erdi.