03.10.2022

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Emekli Görevlileri Buluşması

2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında 03 Ekim 2022 Pazartesi günü saat 09:30’da emekli (emektar) görevlilerimizle sabah kahvaltısı ve sohbet buluşması gerçekleştirildi.

Bu yılki Camiler ve Din Görevlileri Haftasının ana teması ve konusu "Peygamberimiz, Camii ve İrşat" olması sebebiyle emeklilerimizle buluşmak ayrı bir anlam taşıdı.

İlçemizde gerek cami ve gerekse Müftülüğümüz çeşitli birimlerinde uzun yıllar görev yaparak emekliye ayrılan çok kıymetli emektar din gönüllüsü dostlarımızla bir araya gelerek hem hasret giderdik hem de aramızdan ayrılan ve rahmet-i rahmana kavuşan hocalarımızı hayırla yad ettik, ruhları için Fatihalar okuduk.

Bu yılki buluşmamıza 21 emeklimiz katıldı. İlçe Müftümüz Numan DÜLGER, Şube Müdürümüz Ahmet ÇAKIR ve Vaizimiz Lütfi ÖZDEMİR, daire personelimiz, merkez din görevlilerimiz de emekliler buluşmasında yer aldı.

Sohbet toplantımızı şereflendiren çok değerli hocalarımız da duygu ve düşüncelerini ifade eden konuşmalar gerçekleştirdiler. Davet edilmekten oldukça memnun olduklarını, davet edilmeleri halinde devamlı surette iştirak edeceklerini ifade ederek vefa gösteren İlçe Müftüsü ve Müftülük çalışanlarına teşekkür ettiler. Programa mazeretleri ve sağlık durumları sebebiyle katılamayan hocalarımız hakkında da bilgiler paylaşıldı.

Program çıkışında hatıra fotoğrafı çekiminden sonra ilçemiz Belediye ve Yukarı Araç mezarlıklarında meftun bulunan rahmeti rahmana kavuşmuş üstadlarımızın kabirleri ziyaret edildi ve bütün geçmişlerimizin ruhlarına dualar gönderildi.

Davetimize icabet eden hocalarımız

Ali Osman ASAR, Ali Rıza ŞAN, Ercan DEMİRCAN, Fahri DOĞANOĞLU, Hakkı ASAROĞLU, İbrahim ACIOĞLU, İbrahim DEMİRYAPAN, İdris ALPTEKİN, İsmail ASAR, Mehmet AKÇAL, Mehmet Emin ASAR, Murat İÇGİLİ, Mustafa GEDİK(Kürdümsmiley), Mustafa KARABAYRAKTAR, Mustafa MADEN, Mustafa TEZCAN, Ömer İSLAM, Rasim ÖZKUR, Sami YEŞİLÇİMEN, Tahir KÜÇÜKŞENGÜN ve Tuncay ERTUĞRUL katıldılar.