17.11.2019

Mevlid-i Nebi Konferans

İlçe Müftülüğümüzce 2019 Yılı Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Hafta başlamadan önce hastalar, yaşlılar, okullar ve kurumlar ziyaret edildi. 14.Kasım.2019 perşembe günü saat 16:00'da ise Mevlid-i Nebi konferansı düzenlendi.

İlçemiz Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen konferans programımıza konuşmacı olarak Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Hakkı İMAMOĞLU katıldı.

Saygı duruşu, İstiklâl Marşı okunmasından sonra İlçemiz Aşağı Yazı Köyü Camii İmam Hatibi Burhan KAYA tarafından Kur'an-ı Kerim tilavet edildi. Sunuculuğunu Adil Acar Camii Müezzin Kayyımı Erhan GÖKCE'nin yaptığı programda daha sonra ilçe Müftüsü Abdulhamid PEHLİVAN selamlama ve sunum konuşması  yaptı.

Araç İlahi Korosunun birbirinden güzel ilahi ve kasideler seslendirdiği program,  Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Hakkı İMAMOĞLU hocamızın konferansını sunumuyla devam etti.

Program sonrasında hafta dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize hediyeler verildi. Son olarak İlçe Müftümüz Abdulhamid PEHLİVAN konferans programına katılan tüm misafirlere teşekkür konuşması yaptı.