19.03.2019

Çanakkale Geçilmez

İlçemiz Müftülüğünce;

Nüfus bazında ençok şehit veren şehitler ve gaziler diyarı şirin ilçemizin nüfusuna kayıtlı olup, şehadet şerbetini içen şehitlerimiz başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin muhafaza ve müdafaası için canını feda eden tüm şehitlerimiz ve Çanakkale Deniz Zaferinin 104. yıldönümü dolayısıyla 18 Mart Pazartesi sabahı "Şehitlerimizi Anma" programı yapıldı.

İlçemiz Merkez Veznedar Camiinde gerçekleştirilen programa halkımız ve gençlerimiz yoğun katılım gösterdi.

Sabah namazı öncesi Fetih Suresi okunmasıyla başlayan anma programımızda sabah namazı kılınması, zikir ve tesbihat, ilahi ve marşların okunması, kısa konuşmalar ve İlçe Müftüsü Abdulhamid PEHLİVAN'ın okunan hatimlerin duasını yapmasıyla program sona erdi. Program çıkışında buğday çorbası ve hoşaf ikram edildi.

Aynı gün saat 10:00'da İlçemiz Şehitliğinde de anma programı gerçekleştirildi.

Çelenk sunumu, Saygı duruşu ve İstiklâl marşımızın okunması ile başlayan anma programında Veznedar Camii İmam Hatibi Hasan BEYAZBULUT tarafından Kur'an-ı Kerim tilavet edildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının ardından İlçe Müftümüz Sayın Abdülhamid PEHLİVAN tarafından Şehitlerimiz ve aziz ecdadımızın ruhları için toplu halde dua gerçekleştirildi.

Hayatta yardan geçilir, serden geçilir ama ÇANAKKALE GEÇİLMEZ dedirten ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.