06.01.2017

2017 Yılı Hac Kayıtları Başlamıştır

2017 Hac Organizasyonunda uygulanacak usul ve esaslara ilişkin hususlar aşağıda belirtilmiştir.
A- MÜRACAAT İŞLEMLERİ
1. 2017 yılında ilk defa kayıt yaptıracaklar;
a) Ön kayıt işlemleri 28 Aralık 2016 - 06 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.
b) İlk defa kayıt yaptıracak vatandaşlarımızın Türkiye Diyanet Vakfının Hac ve Umre Muhasebe Müdürlüğüne ait bankalardaki kurumsal tahsilat hesabına 20 TL. ön kayıt ücret yatıracaklardır.
Hac müracaatı için kayıt yaptırdıktan sonra vazgeçenler ile hacca gidemeyenlere bu para iade edilmeyecektir.

2. Önceki yıllarda kayıt yaptıranlar;
a) Kayıt yenileme işlemleri 09-31 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.
b) Başkanlığımız tarafından 2017 yılında otomatik kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır.
c) Önceki yıllarda ön kayıt ücreti yatırıp kuraya katılan hacı adaylarından kayıt yenileme ücreti
alınmayacaktır.
ç) Önceki yıllarda uygulanan "Normal ve Müstakil Odalı Konaklama" türleri birleştirilerek,
2017 yılı haccında "Oda Tercihli Konaklama" türüne geçilmiştir.
d) Hacı adaylarımız elektronik ortamda http://hac.diyanet.gov.trveya müftülüklere bizzat
müracaat ederek "Oda Tercihli Konaklama" ve "Otel Konaklama" türlerinden birini hac fiyat
aralıklarını göz önünde bulundurarak tercih ederek kayıtlarını yenileyeceklerdir.

Geniş bilgi Ekteki dosyadan ve Müftülüklerden alınabilir