08.11.2017

Vali Yaşar Karadeniz Hacı Kemal Pattabanoğlu Kur’an Kursunu ve Ulu Camii'yi Ziyaret Etti

Kuzeykent Mahallesinde bulunan Ulu Camiini ziyaret eden Valimiz Sayın Yaşar Karadenizi  İl Müftüsü Osman Aydın, Hayırsever İşadamı Kemal Pattabanoğlu, Ulucami ve Kuzeykent Mahallesi Din Görevlileri tarafından karşıladı.

Kastamonu’nun en büyük cami özelliği,  Çifte minaresi ve kubbeleriyle, Osmanlı mimarisini andıran simetrik yapısıyla dikkat çeken  ve Türkiye Diyanet Vakfı Kastamonu Şubesi tarafından 1996 yılında tamamlanmış olan  Ulucamii de incelemelerde bulunan Vali Karadeniz, yetkililerden  bilgiler aldı.

Ayrıca Ulu Camii’nin müştemilatında bulunan Hacı Kemal Pattabanoğlu Kur’an Kursunda eğitim alan 4-6 yaş grubundaki öğrenciler kursta  öğrendikleri  bilgilerini  Vali Karadeniz ile paylaştılar.

Bilginin,  hayatın her döneminde bir güç olduğunu ifade eden  Vali Karadeniz öğrencilere bol bol  kitap okumalarını tavsiye ederek hediye takdiminde bulundu.