24.08.2017

Kastamonu'dan İlk Hac Kafilesi Yola Çıktı

2017 yılı Hac ibadetini yerine getirmek için ilk kafilenin uğurlamak için Kuzeykent Ulu Cami'de tören düzenlendi. Törende, Nasrullah Cami Baş İmam-Hatibi Kahraman Şekercioğlu Kur'an-ı Kerim okudu. İl Müftü Vekili Yüksel Başkan Hacı Adaylarına uğurlama konuşması yaptı.

Seydiler İlçe Müftüsü ve Kafile Başkanı Kamil Özcan Demir, Kastamonu'dan hacca 2 kafilenin gideceğini belirtti.

Birinci kafilede 197 hacı adayı ve 6 görevli olduğunu ifade eden Demir, "Gece saatlerinde Cidde Havalimanı'na ulaşmış olacağız. Bütün hacılarımızın hac ibadetlerinin kabul olmasını diliyorum. Geride kalan akrabalarına sağlık ve afiyet diliyorum. Ülkemizin birliği ve beraberliği için dua edeceğiz. Rabbim hepimizin ibadetimizi kabul buyursun." dedi..

Törende, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş selamlama konuşması yaptı.

Ulu Cami'nin bahçesini dolduran yüzlerce vatandaş, duygu dolu vedalaşmaların ardından yakınlarını kutsal topraklara yapılan dua ile uğurlandı.

Hacı adayları törenin ardından Kastamonu Havalimanı'na otobüslerle giderek buradan da direkt uçuşla Cidde'ye hareket etti.

Kastamonu 1. Kafile 194 kişi

20.08.2017 saat 19.45 Kastamonu – Cidde direk uçuş