14.07.2017

Kastamonu’da 15 Temmuz Paneline Şehit Kaymakam Muhammed SAFİTÜRK’ün babası Asım SAFİTÜRK konuşmacı olarak katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 15 Temmuz Programları faaliyetleri kapsamında her İlde yapılması istenilen “15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz” konulu panel Kastamonu’da Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilmiştir.

Oturum Başkanlığını İl Müftüsü Osman AYDIN’ın yaptığı panele Şehit Kaymakam Muhammed SAFİTÜRK’ün babası Asım SAFİTÜRK, Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet ATALAN ve Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Berat SATIOĞLU konuşmacı olarak katıldılar.

Panele başta Vali Yaşar KARADENİZ , Belediye Başkanı Tahsin BABAŞ, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit AYDIN, Başsavcı ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri olmak üzere, din görevlileri ve halkımızdan yoğun bir katılım oldu.

Panelin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Osman Aydın, 15 Temmuz gerçeğinin çok iyi anlaşılması gerektiğini söyledi.

İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Atalan, 15 Temmuz darbe girişimi ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nden söz etti.

Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk ise, “15 Temmuz şehitlerine Allah’tan gani gani rahmet diliyoruz. Kalanlara ise sabır diliyoruz. İnsanlık tarihiyle başlayan süreç, insanlık tarihi bitinceye kadar devam edecektir;  Bir tarafta Allah ve ona tabi olanlar, bir tarafta ise şeytan ve ona tabi olanlar var. FETÖ, ülkemizin en kanayan yarası haline gelmiştir. Şerrinden Allah’a sığınıyoruz. FETÖ’ye sakın Fetullah demeyin. O Papa’nın elini öpen bir yaratık. Din kisvesi altında kaynaklarımızı Batı’ya aktaran bir hain. Allah, ona tabi olanları, FETÖ’den geri çevirsin. Biz Elhamdülillah  Müslüman’ız. Yarabbi, bize habibin sevgisiyle yaşatmayı nasip eyle” dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un sözlerini hatırlatarak konuşmasına devam eden Safitürk, “Bayrağı, bayrak yapan üstündeki kandır. Vatan, uğrunda ölen varsa vatandır’. Şehit yakınları, evlat acısı hiçbir şeye benzemiyor. Yaşayanlar bilir. Allah evlat acısı çektirmesin ama vatan uğrunda olunca insan rahat ediyor.

Şehit yakınları merak etmeyin, korkmayın yeter ki biz Kur’an-ı Kerim’e sarılalım. Hz. İbrahim’in Balıklı gölü hala ümmete hizmet ediyor. Biz kutsal bir milletiz. İslam yücedir, ondan başka yücelik yoktur” diye konuştu.

SATIOĞLU: SALANIN ETKİSİ YÜZDE 95

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu da, Malazgirt savaşına değindi. Satıoğlu, şunları belirtti:

“Birlik ve beraberliğimizi Malazgirt, Çanakkale, Milli Mücadele’de gösterdiğimiz gibi 15 Temmuz darbe girişiminde de gösterdik. Memleketimizi, vatanımızı, dinimizi inandığımız değerler uğrunda birleşerek 15 Temmuz’da tüm dünyaya gösterdik. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnsanımız salayı duyarak meydanlara toplandı. Yapılan anketlere göre salanın etkisi yüzde 95 oldu. 249 şehidimizden 63’ü polis, 52’si asker, 182’si sivil vatandaşımızdır. 2 bin 300 gazimiz var.”dedi.