21.02.2018

Türkiye Diyanet Vakfı Tanıtım Toplantısı ve Nasrullah Camii'nde Afrin İçin Dua Programı Yapıldı

Türkiye Diyanet Vakfı Tanıtım Toplantısı Grand Moni Konferans Salonu'nda  Din Görevlileri ile TDV  Kastamonu  Şubesi Mütevelli Heyeti katıldı.

Yapılan  toplantının ardından Nasrullah Camii'ne geçildi ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı için Cami İmam Hatipleri tarafından okunan Fetih Suresine cemaat büyük ilgi gösterdi.

Programa katılan  Türkiye Diyanet Vakfı 2. Başkanı İlyas Serenli, Tarihi Nasrullah Camisini dolduran cemaate; “Bu topraklarda bizi, milletimizi, dinimizi, ulusal değerlerimizi boğmak istiyorlar ama yapamayacaklar. Kalplerimiz aynı gaye ve aynı ideal içerisinde çarptıkça bu topraklar bizim olacaktır” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı 2. Başkanı İlyas Serenli konuşmasında; “1920 yılında Kastamonu’da 20 gün kalan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Nasrullah kürsüsünde vaaz etmiştir. Bunu Kastamonulular çok iyi bilir. Sadece burada değil Süleymaniyede, Nasrullah Camiinde, Hacı Bayramda, Balıkesir Zağnos Paşa Camiinde, Kütahya’da ve birçok yerde değişik camilerde o zamanki insanlara, o zamanki Müslümanlara durumu anlatmak için vaaz vermiş. Çünkü ülkemiz işgal altındaydı, ondan dolayı insanlarımızı teşvik etmek için, askerlerimizi teşvik etmek için, insanlarımıza moral ve motivasyon olarak yükseltmek için bu kürsüden konuşmuştur. Bizde, Akif’in ruhunu şad ederek konuşuyoruz. O zamanki ordumuzu İslam’ın son ordusu olarak nitelendiriyor. Neden böyle diyor, çünkü Çanakkale’yi geçememişler ama dört bir taraftan bu toprakları işgal etmek istemişler” dedi.

Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın ise, programda Fetih Suresini okuyan hocalara teşekkür etti.

Konuşmanın ardından Afrin’de operasyonda olan askerler için dualar edildi. Kılınan Öğle Namazının ardından da Kastamonu Belediyesi tarafından cami cemaatine etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu.