25.01.2018

KUTSAL TOPRAKLARA UMRECİ UĞURLAMASI YAPILDI

2018 yılında Müftülüğümüze kayıt yaptıran Öğretmen Öğrenci umre grubumuzun uğurlama programı Kastamonu Otogarında yapıldı. Programda Afrin Zeytin Dalı harekâtında ordumuzun muzafferiyeti için Fetih Süresi okunup dualar yapıldı.

Gecenin geç vaktinde Otogarı dolduran halkımız Mehmetçiğimizin zaferi, ordumuzun muzaffer olması için yapılan duaya, kutsal topraklara yola çıkacak umrecilerimizle beraber amin diyerek Allah’ın Milletimize, askerimize, güvenlik güçlerimize yardımcı olması niyazında bulundular.

Din görevlilerinin okuduğu Fetih Süresi sonrasında İl Müftüsü Osman AYDIN’ın yaptığı konuşmada özellikle Afrin Zeytin Dalı harekâtının zaferle sonuçlanması için her ferdin bir şeyler yapması gerektiğini bunun için bizim şu anda dualarımızla askerlerimizin, ordumuzun yanında olabileceğimizi söyleyerek her daim dualarımızla güvenlik güçlerimize dua etmemiz gerektiğini söyledi. Ezanların susmaması, bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı bayrağımızın semalarda dalgalanması, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün devamı için umrecilerimizden de yolculuk esnasında özellikle Kabe’nin çevresinde ve Ravza-i Mutahhara’da dua yapmaları talebinde bulundu.

Program İl Müftü Yardımcısı Yüksel BAŞKAN’ ın ordumuzun muzafferiyeti, memleketimizin huzur ve güvenliği, şehitlerimize rahmet gazilerimize şifa dilekleriyle yapmış olduğu dua ile son buldu.