11.10.2019

4-6 YAŞ KUR'AN BÜLBÜLLERİ

Tosya Müftülüğü bünyesinde 4 ve 6 yaş aralığındaki minikler için Kur’an Kursu hizmete açıldı. Tüm gün boyunca sabahçı ve öğlenci olmak üzere 28 öğrencinin ders göreceği kursta 2 tane de öğretici görevlendirildi.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle açılışı bu haftaya denk getirilen Kur’an Kursu Ayanlar Camii yanında bulunan binada Cuma namazı öncesi gerçekleştirildi. Açılış öncesi bir konuşma yapan Müftü Halil İbrahim Sabırlı, “Anne babanın eksik bıraktığını hiç bir okul, hiç bir eğitim kurumu dolduramaz, bu nedenle anne babalara büyük görev düşüyor” diyerek anne babanın verdiği eğitimin önemine dikkat çekti.
Müftü Sabırlı konuşmasının devamında: “Nesillerimiz bizim geleceğimizdir, onların en iyi şekilde yetişebilmeleri için ne yapabiliyorsak onu yapmamız gerekir ve herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir. Bu manada biz 4-6 yaş kurslarımızda çocuklarımıza elimizden geldiğince, programlarımız çerçevesinde eğitim vermeye, onlara öncelikli olarak; Allahını, peygamberini tanıtmaya, yüzeysel de olsa dini bilgilerini vermeye ve Kur’an-ı Kerim-i kendi kapasitelerine göre okuyup öğrenmelerine gayret göstereceğiz. Ancak şu bilinmelidir ki; çocukların eğitiminde ailenin önemi yeri çok büyüktür. Anne babanın eksik bıraktığını hiç bir okul, hiç bir eğitim kurumu dolduramaz, bu nedenle anne babalara büyük görev düşüyor. Kursumuzun bu hale gelmesi, çevre düzenlemesinin yapılması ve bir çok ihtiyaçlarının giderilmesinde bizlere katkılarını sağlayan ve tüm imkanlarını bize sunan belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Açılışa katılan Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil de: “Hepimiz bir fakülte bir yüksek okul bitirebilir ama güzel ahlaklı olması bizlerin ve sizlerin elinde olduğu kanaatindeyim. Bu noktada İlçe Müftülüğümüzün öncülüğünde 4-6 yaş çocuklarımız için Kur’an Kursu mektebi açılmasında bizlerin de katkısı olduğundan dolayı kendimi çok mutlu hissediyorum. Çağdaşlaşma adı altında yozlaşmayan, ahlakını yitirmeyen gençliğimizi hep birlikte yetiştirmeyi Rabbim bizlere nasip etsin.” Dedi. Ailenin önemine vurgu yapan Başkan Kavaklıgil, onlara hiç bir şey öğretemesek bile ailesine, büyüğüne, saygıyı sevgiyi ve vatan sevgisini aşılayalım dedi.
Konuşmaların ardından kurdele merasiminin ardından Ayanlar Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursu hizmete açıldı.