29.05.2017

T.C
KASTAMONU VALİLİĞİ
İl Müftülüğü

Sayı    : 51402301/251- 1999                                                             23 MAY 2017
Konu  : 2017 Yılı Yaz Kur’an Kursu Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi Sınav Duyurusu

SINAV İLANI

İlgi     : a) Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönergesi.
             b) Diyanet İşleri Başkanlığının 18/05/2017 tarihli ve 94013213-900-E.35458 sayılı yazısı.

2017 Yılı Yaz Kur’an Kursu için İlimize bağlı Merkez ve İlçe Müftülüklerinde görevlendirilmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 10. Maddesi ve İlgi (b) Başkanlık yazısı gereğince İlimiz Müftülüğünce sözlü sınavı ile Geçici Kuran Kursu Öğreticisi alımı yapılacaktır. Buna göre;

A-SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR :

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48/A maddesinde yer alan genel ve özel şartları taşıyor olmak. 2- İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Ön Lisans veya İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak.

3- 2016 yılı KPSS (DHBT) den en az 60 ve üzeri puan almış olmak.(Bu puan müracaat edebilmenin ön koşuludur ortalamaya dâhil edilmeyecektir.)

4-DHBT’si 60 ve üzeri puan alan müracaatcı olmaması durumunda 2016 DHBT sınavına girenler arasından, bu da yoksa en az İmam-Hatip Lisesi mezunlarından mülakat sınavında en yüksek puan alanlardan başlamak üzere sıralama yapılacaktır.

B-SINAV MÜRACAATINDA İSTENEN BELGELER:

1-Matbu Dilekçe ve İş Talep Formu (Müftülüklerden alınacak.)
 2-T.C. kimlik kartı veya nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi,
 3-Diploma aslı ve fotokopisi,
 4-2016 yılı KPSS (DHBT) sınav sonuç belgesi,
 5-Varsa hafızlık belgesi aslı ve fotokopisi
  6-Varsa özel eğitim sertifikaları (4-6 yaş ,işitme, görme engelli. vs.  )

C-BAŞVURU İŞLEMLERİ:

1-Başvurular, geçici öğretici olarak görev talep edilen İlçe Müftülüklerine şahsen istenen belgelerle birlikte 23 Mayıs-06 Haziran 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

2-Belgeleri eksik olan adayların kayıt ve müracaat işlemleri yapılmayacaktır.

3-Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan ve posta yoluyla yapılan müracaatlar ile 06 Haziran 2017 tarihi saat:17.30’dan sonra yapılan başvuru talepleri kabul edilmeyecektir.

4-Adaylar yalnızca bir İlçe Müftülüğüne müracaat edebilecek olup; birden fazla yere müracaat edenlerin (sınavı kazansalar dahi) başvuruları geçersiz sayılacaktır.

D- SINAV İŞLEMLERİ:

1. Sınav 08 Haziran 2017 Perşembe günü saat 09.00 - 17.30 arasında aşağıda belirtilen tablodaki Müftülüklerde yapılacaktır.

SINAV TARİHİ

SINAV YAPILACAK YER

SINAVA GİRECEK İLÇELER

Kastamonu İl Müftülüğü

Merkez İlçe – Daday –Devrekani

Seydiler-Araç- İhsangazi

Ağlı İlçe Müftülüğü

Ağlı-Azdavay-Cide- Şenpazar-Pınarbaşı

İnebolu İlçe Müftülüğü

İnebolu-Doğanyurt-Abana-Bozkurt-Çatalzeytin-Küre

Taşköprü İlçe Müftülüğü

Taşköprü- Hanönü

Tosya İlçe Müftülüğü

1. Mülakatta 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaklardır.
  2. Sınavda : Kuran-ı Kerim yeterliliği temel şart olmak üzere :a) Temel ilmihal bilgisi b) Pedagojik formasyon bilgisi c)Kavrama,muhakeme etme,özetleme ve ifade etme yeteneği d)Liyakati,temsil kabiliyeti davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu kriterleri üzerinden değerlendirme yapılacaktır.

E- SINAV SONUÇLARI VE GÖREVLENDİRME İŞLEMLERİ:

1-Sınav sonuçları : Müftülüğümüzün http://kastamonu.diyanet.gov.tr web sitesinden başarı sırasına göre ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

2-Sınav sonucunda başarılı olanların görevlendirmesi en yüksek puan alanlardan başlamak suretiyle yapılacaktır.

3-Sınav öncesi, sonrası ve görevlendirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belge verdiği ya da beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi, görevlendirmeleri yapılsa dahi görevleriyle ilişikleri kesilecektir.

4-İlgi (a) yönerge gereği Kuran Kurslarında öğretici ihtiyacı öncelikle kadrolu görevlilerce sağlanacaktır. İhtiyaç olması durumunda geçici öğretici görevlendirmesi yapılacaktır.

5-Teklif edilen görev yerini kabul etmeyenler haklarından feragat etmiş sayılacaktır.

6-Görevlendirilenler 5510 Sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu hükümlerine göre çalıştırılacaktır.

Duyurulur.