23.10.2017

TOSYA İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ HAFIZLIK İCAZET MERSİMİ

22 Ekim 2017 Pazar günü İlçemiz Müftülüğüne bağlı Hamzababa Hafızlık Erkek Yatılı Kur’an Kursu ve Fazıl Ateş Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kurslarımızdan Hafızlık Eğitimlerini tamamlayarak belge almaya hak kazanan 13 erkek ve 6 kız hafızımız için saat 07:00’de icazet merasimi belediye düğün salonunda başladı.

İcazet merasimine İl Müftümüz Osman AYDIN, İl Müftü Yardımcısı Yüksel BAŞKAN, Tosya Belediye Başkanı Kazım ŞAHİN, Kurum Amirleri, Ilgaz İlçe Müftüsü Bayram ÇELİK, Osmancık İlçe Müftüsü Süleyman ÇOBAN, İlçe Müftüsü Eyyup DEMİR İlçe Vaizleri Muhsin ÖZDEMİR ve Nuri İbrahim ATEŞ ve halkımızın da yoğun katılımıyla gerçekleşmiştir.

Belediye Düğün Salonunda ki programdan sonra kortej halinde ilahiler söyleyerek Ulu Camii önüne varıldı. Budara yapılan duadan sonra Meraş-i Abdurrahman Paşa Camii (Yeni Camii)’ne gidildi.

Yeni Camide Kastamonu Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Hafız Mehmet Ali KURT, Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii Müezzin-Kayyımı Hafız Ekrem ÖZTÜRK, Emekli Kur’an Kursu Öğreticisi Hafız Halit KARACA ve Hafızlık belgesi almaya hak kazanan Hafız Öğrencilerimiz tarafından okunan Kur’an-ı Kerim Sureleri ile devam etti.

İlçe Müftülüğü, Belediye Başkanlığı ve Halkımız tarafından Hafızlarımıza verilen belge ve ödüllerle program tamamlandı.