03.12.2019

İl Müftümüz Sayın Ahmet SÜZEN'in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

İl Müftümüz Sayın Ahmet SÜZEN 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için “İmtihan dünyasında engelli olmak bir kusur değildir. Asıl kusur engelli kardeşlerimize engel olmaktır.” Dedi.

“… Sizi yarattık, sonra size şekil verdik.” (Araf 7/11) “Sizi çeşitli merhaleler halinde yarattık.”(Nuh 71/14) “Sonra onu bambaşka bir insan yaptık.” (Müminun 23/14) Ve “Biz insanı en güzel biçimde yarattık.” (Tin95/4)

Bütün insanlar en güzel biçimde yaratılmıştır. Yaratılış amacına hizmet ettiği sürece Allah katında seçkin ve saygıdeğer bir konuma sahiptir. İnsanı diğer insanlardan üstün kılan, suretinin güzel yaratılması ya da uzuvlarının kusursuzluğu değil, Allah’a karşı olan takvasıdır.

İnsanı farklı kılan diğer bir özelliği ise saygı ve sevgi çerçevesinde sabırla, metanetle yardıma muhtaç insanların yardımına koşmasıdır.

Yüce Allah tüm insanları aynı karakterde ve aynı özellikte yaratmamıştır. Her insanın farklı bir karakteri, duruşu ve fiziki özelliği vardır. Bu farklılıklar bizim zenginliğimizdir. Toplum bu farklılıkları kabul etmekle kendinden beklenen ideal toplum olma özelliğini ortaya koyacaktır.

Ömrünü; insanın onurlu, şerefli ve haysiyetli bir şekilde yaşam sürmesi için inkılap gerçekleştirmeye adayan Peygamber Efendimizde engelli olan sahabilere değer vermiş, Medine dışına çıktığı zaman yerine görme engelli olan Abdullah b. Ümmü Mektum’u vekil bırakmıştır.

Bu bağlamda; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün umut olmasını, engelli kardeşlerimizin yılın bir gününde değil tüm günlerinde anılmasını temenni ediyorum.