Kastamonu Müftülüğü

02.10.2019

Özlem ÖZTÜRK

ÖZLEM ÖZTÜRK

( Kastamonu İl Müftü Yardımcısı)

08.03.1983 tarihinde Karaman’da doğdu. 2000 yılında Karaman İmam-Hatip Lisesi’nden, 2004 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.2007 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde, Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı, Din Psikolojisi Bilim Dalı’nda ‘’ Kur’an Kursu Öğrencilerinde Depresyon Düzeyi’’ konulu alan araştırması ile Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

2005 yılında Fahri Kur’an Kursu Öğreticisi olarak göreve başladı. Sırasıyla Karaman, Konya, Kızılcahamam, Beytüşşebap, Şırnak ve Kırıkkale’de Kur’an Kursu Öğreticisi olarak görev yaptı. 2010 yılında kısa süreli din görevlisi olarak yurt dışında bulundu. 2016-2018 yılları arasında Şırnak İl Müftülüğü’nde vaiz olarak görevlendirildi. Burada bulunduğu süre zarfında, İl Gençlik Koordinatörü , İl Engelli Koordinatörü ,Aile ve Dini Rehberlik Bürosu üyesi olarak KYK Kız Öğrenci Yurtlarında, sevgi evlerinde manevi rehberlik faaliyetlerini yürüttü. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu çeşitli hizmet içi eğitim seminerlerine, çalıştay ve eğitici eğitimlerine katıldı.

12.09.2019 itibariyle Kastamonu İl Müftü Yardımcısı olarak göreve başlayan Öztürk, evli ve iki çocuk annesidir.