29.01.2018

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de başlattığı “Zeytin Dalı Harekatı”nın başarıyla tamamlanması için 20 yabancı ülkeden gelen hafızlarla birlikte Fetih Süresi okudu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Afrin’de terör örgütü PYD/PKK/YPG ve DEAŞ mensuplarına yönelik “Zeytin Dalı Harekatı” adıyla başlattığı operasyonun ardından, Kastamonu’da 650 yıllık tarihi Nasrullah Cami’nde 20 farklı ülkeden gelen hafızlarla birlikte Fetih Süresi ve dualar okundu.
    Kastamonu İl Müftlüğü, Kastamonu Üniversitesi’nde öğrenim gören 20 farklı ülkeden gelen hafız öğrencilerle birlikte Afrin’de başlatılan “Zeytin Dalı Harekatı”nın başarıyla tamamlanması için Fetih Suresi okutturdu. Türk Askerinin, Suriye’nin Afrin bölgesine düzenlediği Zeytin Dalı Operasyonu sonrasında öğrenciler ve Kastamonu halkı, Mehmetçiklere manevi destek için bir araya geldi. 650 yıllık tarihi Nasrullah Cami’ni hınca hınç dolduran Kastamonu halkı, Türk Askeri’nin Afrin’de sürdürdüğü harekattan zaferle ayrılması için Fetih Suresi okuyarak dua etti.

20 ülkeden gelen hafızlar ve cemaat, Türk Ordusu’nun muzaffer olması için ellerini semaya açtı. Mehmetçikler için yapılan duada, yabancı öğrenciler gözyaşlarına hakim olamadı.

Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın, mübarek Cuma gününde tarihi Nasrullah Cami’nde tarihi bir gün yaşandığını söyledi.

20 farklı ülkenin hafızlarının Kastamonu’ya gelerek Fetih Suresi okuduğunu söyleyen Müftü Aydın, “20 ülkeden gelen hafız misafirlerimiz ordumuzun zaferi için Fetih Suresi okudular. Kuran tilavetinde, ilahilerde bulundular. Biz inşallah hem misafir hafızlarımız, hem cemaatimizin duasıyla hep beraber memleketimizin, ülkemizin selameti için, ordumuzun Mehmetçiğimizin zaferi için ve özellikle Afrin Zeytin Dalı Harekâtı’nda muzaffer olması için dua edeceğiz. Yapacağımız dualar ordumuzun zafer bulmasına, en kolay şekilde bu harekâtı başarıyla tamamlamasına inşallah sebep olacaktır” dedi.