25.04.2019

Çanakkale Gezisi

İlçe Müftülüğümüz tarafından tarihi değerlerimizi ve kültürümüzü bizzat yerinde görerek ve yaşayarak benimsenmesini sağlamak amacıyla 3. geziyi Çanakkale'ye düzenledi.

Çanakkale gezisi, 109 katılımcı ile Küre Müftülüğü, Kastamonu Müftülüğü, Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Küre Kaymakamlığının katkılarıyla gerçekleştirildi. Katılımcılar arasında Küre Kaymamlığının gerçekleştirmiş olduğu kitap okuma projesi kapsamında kitap okuma gruplarındaki 10 öğrenci, Küre Müftülüğü gençlik koordinatörlüğü okul temsilcileri, Küre Müftülüğü bünyesinde açılan kurslardaki başarılı öğrenciler, kız kuran kursundaki başarılı öğrenciler ve İl genelinde Çanakkale Zaferinin 104. Yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri anma günü nedeniyle düzenlenen liseler arası ‘’Çanakkale Şehitlerine’’şiirini okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerde İlçe Müftülüğümüz koordinesinde Çanakkale gezisine katıldılar.

Gezi profesyönel rehberler eşliğinde gerçekleştirilerek Çanakkale Savaşı'nın ne şekilde ve nasıl gerçeklştiği tüm yönleriyle katılımcılara anlatıldı.