22.09.2022

İsmet ATAÇ

ÖZGEÇMİŞ
İlçe Müftümüz İsmet ATAÇ, Gümüşhane’de dünyaya geldi. İlk, ortaokulun ardından Gümüşhane Kürtün İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Meslek Yüksekokulu’nu bitirdikten sonra Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1998 yılında mezun oldu.
1989 yılında memleketi Kürtün ilçesinde İmam-Hatip olarak meslek hayatına başladı. Ardından sırasıyla İstanbul, Sakarya, Bursa, Konya ve Şanlıurfa’da İmam-Hatip olarak görev yaptı. İlk müftülük görevine ise 2003 yılında Şırnak Güçlükonak ilçesinde başladı. 2005-2006 yıllarında Kastamonu Hanönü İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderildiği Fransa’da 4 yıl görev yaptı. Fransa görevinin ardından Denizli Güney İlçe Müftülüğüne atandı. Daha sonra Bursa İl Müftü Yardımcılığı görevini yürüttükten sonra İnebolu Müftüsü olarak ilçemize atandı.İlçe Müftümüz İsmet ATAÇ, evli ve 3 çocuk babasıdır.