20.04.2017

KUTLU DOĞUM HAFTASI PROĞRAMI

Kutlu Doğum Konferansımız gerçekleşti

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Müftülüğümüzün düzenlediği konferansımız 19 nisan Çarşamba günü Alişler Düğün Sarayında yapıldı.

Bu yıl teması Hz. Peygamber ve Güven Toplumu olarak belirlenen konferansımıza Kastamonu İl Müftümüz Sayın Osman AYDIN hocamız konuşmacı olarak katıldılar.

Sunuculuğunu Alipaşa Köyü Camii İmam Hatibi Murat TEKİNALP’in yaptığı konferans programı saygı duruşu ve coşku ile okunan İstiklal Marşı ile başladı.

İlçe Müftülük Vaizimiz Abdurrahman TÜRKER Kur'an-ı Kerimden ayetler okudu.

İlçe Müftümüz İsmail ÇAKIR açılış konuşmasında kısa başlıklarla günün öneminden bahsederken, programımıza katkılarından dolayı başta İlçe Kaymakamımız, Daday Belediye Başkanlığına, Jandarma Komutanımıza, Daday İlçe Emniyet Amirliğimize, Milli Eğitim Müdürümüze, basın mensuplarına, siyasi parti temsilcilerine, bu ve benzer organizasyonların gerçekleşmesinde desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen hayırsever vatandaşlarımıza, özellikle Proğramımıza katılarak bizleri onurlandıran İl Müftümüz Osman AYDIN’a, Pınarbaşı ilçe müftümüze, ilçemizde görev yapan tüm daire amir ve memurlarına, Okul Müdürleremize ve konferansımıza teşrif eden bay-bayan tüm halkımıza ve Değerli Din Görevli arkadaşlarımıza teşekkürlerini arz etti.

Müftü Çakır'ın selamlama ve açılış konuşmasının ardından konferansını sunmak üzere kürsüye davet edilen hocamız Sayın Osman AYDIN  Hz. Peygamber ve Güven Toplumu konulu konferansında, Kur'an-ı Kerimden ayetlerle, Efendimizin gerek hadislerinden gerekse hayatından güven telkin eden örnekler vererek bazen de sahabenin hayatlarından, Allah dostlarından örneklemelerle misafirlerin pür dikkat kesildikleri konferansını sundu.

Konferans sonrası İmam Hatip Lisesinde okuyan yavrularımızın İlahi dinletisini sunumu yaptılar ve büyük ilgi gördü.

İlçe ilahi gurubu tarafından ilahi dinletisi, programa renk katan görüntülerdi.

İlçe Kaymakamımız Sayın Ahmet ÖZDEMİR, İl Müftümüz Osman AYDIN’a bir buket çiçek, İlçe Müftümüz İsmail ÇAKIR ise plaket takdim ederek teşekkür etti.

Program sonunda İlçemizde başlatılan ve büyük ilgi gören Kur’an Öğrenmeyen Kimse Kalmasın kampanyasında İlçemizde Kur’an öğrenen ve sayıları kırkı bulan vatandaşlarımıza, esnafımıza, daire çalışanlarına belgeleri İlçe Müftümüz tarafından takdim edildikten sonra, Kuran okuma salonunu bizlere tahsis eden Sayın Ümit BIYIKLI’ya ve yine Kermesimiz için salonunu ücretsiz olarak bizlere tahsis eden Sayın İlhami TAFRALI’ya teşekkür plaketleri İlçe Müftümüz tarafından takdim edildikten sonra misafirlerimize gül takdim edilerek programın kapanışı yapılmıştır.