23.01.2024

İlçe Müftümüz

Sinan ERAVCI

ÖZGEÇMİŞ

1982 yılında Van Merkezde dünyaya geldi. İlkokulu kendi köyünde okudu. 1997 yılında Rize’de hafızlığını tamamladı. Hafızlıktan sonra Rize ve İstanbul’da çeşitli medreselerde Arapça ve İslami ilimler tahsil etti. Medrese eğitiminden sonra İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. 15.08.2006 yılında Rize Kambursırt Mahallesi Yukarı Cami’nde Vekil İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2008 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Başkanlığımızca açılan sınavda başarılı olarak 15.01.2007 tarihinde Van Başkale Kovalı Pınar Köyü Cami’ne İmam-Hatip olarak atandı. 2008 yılında Van Mehmetağa Cami’ne naklen geçiş yaptı. 2009 yılında askerlik görevini kısa dönem olarak ikmal etti. 2010 yılında Van Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezi’nde başladığı 6 aylık Tashih-i Huruf Kursu’nu başarıyla tamamladı. Sonrasında İstanbul Pendik Dolayoba Velibaba Yeni Camii Uzman İmam-Hatibi olarak görevini sürdürdü. 2016 yılında Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 27.dönem kursiyeri olarak başladığı ihtisas eğitimini 2019’da tamamlayarak; Muğla Menteşe İlçe Vaizi olarak atandı. Buradaki 2 yıllık görevinin ardından Çorum İli Oğuzlar İlçe Müftüsü olarak görev yapmakta iken Cide İlçe Müftüsü olarak atandı. İlçemizde 22.01.2024 tarihinde görevine başlayan İlçe Müftümüz evli ve üç çocuk babası olup Arapça bilmektedir.