24.04.2017

İlçemiz Merkez Kız Kur'an Kursu'nun Açılışı Yapıldı.

Cide İlçe Müftülüğü Merkez Yatılı Kız Kur'an Kursunun 24 Nisan 2017 Pazartesi günü açılışı yapıldı. Açılışa ;  Belediye Başkanı Nejdet DEMİR, İlçe Müftüsü Ahmet KOCAKOÇ, İlçe Emniyet Müdürü, Kamu Kurum ve Kuruluşları İdari Amirleri, Din Görevlileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçemize yeni kazandırılan Merkez Yatılı Kız Kur’an Kursu’nun açılış töreninde açılış konuşması yapan İlçe Müftümüz Ahmet KOCAKOÇ, Merkez Kız Kur’an Kursunun yapımında katkısı olan, maddi ve manevi emeği geçen, Cide Belediye Başkanı Nejdet DEMİR, Cideli İş Adamları Necati ASLAN, Eyüp YILDIRIM, Alaaddin TARRUZ, Cideli hayırsever vatandaşlar, Cide İlçe Müftülüğü Din Görevlileri, ve Kur’an Kursunun inşasında gecesini gündüzüne katarak her şeyiyle ilgilenen eski Cide İlçe Müftüsü Adem YILDIZ’a teşekkür ettiler.

Ayrıca İlçe Müftümüz Kız Kur’an Kursuna kayıt olmak isteyen öğrencilere önümüzdeki Eğitim-Öğretim yılında 40 öğrencinin kaydının yapılacağını ve öğrencilerin Kur’an Kursuna kayıt olmaları konusunda öğrenci velilerinden teşvik edilmelerini istedi.

Cide İlçe Müftülüğü Merkez Kız Kur’an Kursunun Bilgileri

• Kursumuz Cide Belediyesi Tarafından 05/05/2015 tarihinde 448 m2 arsa Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilmiştir.
  • Binamız 176 m2  alan üzerinde 6 kat olarak yapılmış ve toplamda 1733 m2 dir.
  • Giriş katında 4 sınıflı 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu.
  • Katında 4 sınıflı yetişkinlere yönelik Kur’an Kursu.
  • 70 kişilik yatak kapasiteli.
  • 70 kişilik yemekhane.
  • Çatı katı mescit olarak yapılmıştır.
  • Kursumuz Toplamda 1.600.000 TL ye mâl olmuştur.
  • Şu anda 2 sınıf 4-6 yaş gurubu öğrencimiz eğitimlerine devam ediyor. 1 sınıf öğrencimiz hafızlık yapıyor, hafızlığı bitmek üzere olan, Kur’ân-ı Kerim’in yarısını ezberleyen öğrencilerimiz var,  Okullara gidip akşam pansiyon olarak kursumuzda kalan öğrencilerimiz var. Çalışan bayanlara yönelik Kur’an-ı Kerim eğitimlerine devam ediliyor.
  • Yaz döneminde kızlarımıza binamız hizmet verecek, küçüklerimiz okumaya devam edecek.
  • Okullar açıldığında devam eden eğitimlerinin yanında binamız ortaokul öğrencilerine pansiyon olarak hizmet vermeye devam edecektir.