29.09.2021

Kazım ATCI

İlçe Müftüsü

1977 yılında İstanbul/Eyüp 'te dünyaya geldi. İlk öğreniminin  bir kısmını memleketi olan Kastamonu/ Taşköprü  ilçesindeki köyünde, bir kısmını ise   İstanbul/ Topçular Dedekorkut İlkokulunda tamamladı. Hafızlığını Esenler Kazım Karabekir Kur'an Kursunda ikmal ettikten sonra arapça tedris yapmak üzere Güneşli Tevhid Kur'an Kursunda iki buçuk yıl eğitim aldı. Bu eğitim sırasında  İmam hatip lisesini tamamlayarak 1997 yılında İlk görev yeri olan Kastamonu /Doğanyurt İlçesi Denizgörülen köyünde göreve başladı.Vatani görevini yaptıktan sonra Taşköprü İlçesinde yaklaşık 12 yıl İmam Hatiplik yaptı. 2005 yılında Ankara ilahiyat Fakültesinden mezun oldu. Görevde yükselme sınavını kazanarak Başimamhatiplik ünvanını aldı. 2007_2009 yılları arasında Almanya/Münih bölgesinde yurt dışı görevinde bulundu. 2014 yılında vaizlik müktesebini elde etti.2013_2016 yılları arasında Rize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi 2.dönem Aşere  Takrip Kursundan mezun oldu. Daha sonra Kastamonu/Seydiler İlçesinde vaizlik görevi yaptı. Yüksek İhtisas Merkezî  sınavını kazanarak 2016 yılında başladığı eğitimi 2019 yılında tamamlayarak Kastamonu/Daday İlçesine vaiz olarak atandı. Burada kısa bir süre görev yaptıktan sonra girdiği ilçe Müftülüğü sınavını kazanarak Sinop/Saraydüzü İlçesine müftü  olarak  atandı. Burada iki yıl görev yaptıktan sonra Kastamonu/ Azdavay ilçesine müftü olarak naklen atanan Hocamız evli ve üç çocuk babasıdır.