02.04.2018

Kastamonu İl Müftülüğü tarafından TDV Kastamonu şubesi yurdunda ‘’BİZ BİR AİLEYİZ’’ konulu konferans düzenlendi. İl Müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu programa Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT, İl Müftüsü Osman AYDIN Kastamonu Belediye başkan vekili Eşref CAN, Daire amirleri, Üniversite öğrencileri, Kadrolu ve Fahri Kuran Kursu öğreticileri katıldı. Kuran'ı Kerim Tilavetiyle başlayan programda İl Müftüsü Osman AYDIN selamlama konuşması yaptı.

Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT  Din Hizmeti sunan bütün personelin aidiyet duygusuyla hareket etmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca kadın olsun erkek olsun din görevlisinin rol model olmasını belirten Akbulut ,sanal alemin yakından takip edilmesiyle birlikte mahremiyet sınırlarına dikkat edilmesine dikkat çekerek öğrenme ve öğretmenin çok önemli olduğunu ve bir din görevlisinin kendisini sürekli yenilemesi  gerektiğini vurguladı.

Program sonunda İl Müftülüğümüz ve TDV Kastamonu Şubesinin açmış olduğu ‘’KUTSAL TOPRAKLARA YOLCULUK’’ yarışmasına girerek birinci olan İlahiyat Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Emine TOPALOĞLU’na bir haftalık umre çeki ödülünü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT  takdim ettiler.

Haber Foto: Harun GÜVEN