19.06.2017

2017 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesi ile erkek din görevlileri arasında  Kur’an-ı  Kerimi Yüzünden Güzel Okuma 8. Bölge yarışmasına Kastamonu ev sahipliği yaptı.

Nasrullah Camii’nde gerçekleştirilen yarışmaya; Ankara, Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Eskişehir, Karabük, Kastamonu,, Kırıkkale ve Zonguldak’ta il birincisi olan din görevlileri katıldı.

İl Müftüsü Osman AYDIN’ın başkanlığını yaptığı komisyonda; KÜ İlahiyat Fak. Öğretim Üyesi M. Hayri ŞAHİN, Araç İlçe Müftüsü Abdülhamit PEHLİVAN, Kastamonu Diyanet Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi M. Ali KURT, İl Vaizi İbrahim KURT görev aldı.

Birbirinden güzel seslerin Kur’an tilavetinde bulunduğu yarışmaya halk yoğun ilgi gösterdi. Yarışmada,  Eskişehir Tepebaşı Altınevler Camii Müezzin-Kayyımı Muhammet Ali ERİŞMİŞ 1. Olarak 06 Ağustos’ta Konya’da gerçekleştirilecek olan Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Yarışmaya katılan bütün din görevlilerini tebrik eden İl Müftüsü Osman Aydın ve komisyon üyeleri , yarışmacılara çeşitli hediyeler takdim etti.