26.05.2017

İl Müftüsü Osman Aydın, On Bir Ay’ın Sultanı Ramazan öncesi basın toplantısı düzenledi.

İl Müftüsü Osman Aydın, On Bir Ay’ın Sultanı Ramazan öncesi basın toplantısı düzenleyerek; ‘Gelin gönüller yapalım, bu Ramazan ve her zaman’ çağrısında bulundu. Ramazan ayının ilimize, ülkemize hayırlar getirmesini temenni eden Müftü Aydın, daha önceki Ramazanlarda olduğu gibi hazırlıkların tamamladıklarını söyledi.

Müftülük binasında düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Osman Aydın; “Ramazan ayı Müslümanın hayatında, çok önemli olan bir aydır. Ramazan ayının en güzel şekilde değerlendirilmesi için Müftülük olarak sorumluluğumuzu bilerek, çalışmalarımızı tamamladık. Her Ramazan ayı bir tema seçiliyor. Bu senin teması da ‘Her Canın Üzerinde Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman’. Bir ay boyunca vaazlarda ve sosyal faaliyetlerde konu olarak ele alınacak. Cenab-ı Hak temamızı en güzel şekilde işlemeyi, kavramayı nasip eylesin. Çünkü kırık gönüller yapılırsa, insanlar birbirini severse hayat daha güzel ve iyi olacak. İnşallah rahmet, bereket, münasebet, Kur’an ayı olan Ramazan hedefe ulaşmamıza vesile olur” diye konuştu.

“HATİMLE TERAVİH NAMAZI 3 CAMİ DE KILINACAK”

Camilerde ve Kur’an kurslarında ramazan ayı için ön hazırlıkların tamamlandığını belirten Aydın; “Bu sene de ilimizde hatimle Teravih namazı kılınacak camiler belirlendi. Yılancı Camii, Hz. Pir Camii, Yavuz Tonbul Camii'nde kılınacak. Ramazan deyince akla mukabele geliyor. Bütün camilerimizde Kur’an kurslarımızda cemaatin isteği doğrultusunda ilan tahtası asılarak mukabele devam etmiş olacak” dedi.

Ramazan ayı içerisinde cami vaazlarının da gerçekleşeceğini vurgulayan Aydın; “Müftülüğümüzün, müftü yardımcılarımızın, il vaizleri, şube müdürleri, uzmanlar ve din görevlileri tarafından vaaz yapılacaktır. Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın aklına gelecek dini soruları, ilgili nöbetçi vaizlerimiz cevaplandıracak, ekibimiz Müftülükte beklemektedir” ifadelerini kullandı.

“FİTRE BU YIL 16LİRA OLARAK BELİRLENDİ”

İl Müftüsü Osman Aydın, Ramazan’a özel radyo programlarının devam edeceğinin altını çizerek; “Fitre bu yıl 16 lira olarak belirlendi ama bu asgarisi. İtikaf Ramazanın son 10 gününde bazı Müslümanlar kendisini ibadete vererek, cami de kalmayı istiyor. 2 camimiz belirlendi. Hz. Pir ile Benli Sultan. Yaklaşık 40 kişi geçen sene itikafa kaldı. İftar programlarımız daha önceki yıllarda olduğu gibi huzurevi sakinleri, yetiştirme yurdundaki çocuklarımız, emekli din görevlilerimize, şehit ve gazi ailelerimizle belirlenen ailelerimizle, ihtiyacı olanlarla oruç açmasına meydan vereceğiz. Her eve inşallah bir oruçlu girer. Ramazan yardımları Türkiye Diyanet Vakfıyla ilimizdeki fakirlerin tamamına olmasa da imkanlara göre dağıtılıyor.

“İNSANLARIN KAYNAŞMASINA VESİLE OLACAK İFTAR SOFRASI KURALIM”

Ramazan ayının güzelliklerinden söz eden Aydın; “Komşularla, akrabalarla, fakirlerle bir bağ kurmak, yetim çocukların sevindirmesi, sosyal faaliyetlerle birçok insanın bir araya gelinmesi Ramazan ayının güzelliği. İsrafın olmadığı, sünnete uygun, örfümüze, adetimize uygun şeklinde iftar sofralarını Cenab-ı Hak kullarına nasip etsin. İlimiz Kastamonu’muz Evliyalar Diyarı örnek olacak bir ildir. Misafirperverliği herkes tarafından söyleniyor. Gönüllerin yapılmasında, insanların kaynaşmasına vesile olacak iftar sofrası kuralım. Gönülden gönüle bir köprü olur, insanlar birbirini sever. Tüm toplum huzur içerisinde, mutluluk içerisinde tamamlamış olur ve huzur içerisinde yayılır. 15 Temmuz Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz. Ramazan nedeniyle bugünümüz, dünden daha güzel olur. İnsanların mutlu olacağı ve yarınlara emin bir şekilde bakacağı bir Ramazanı hep beraber geçirelim. Rabbim her şeyin en güzelliği yaşayanlardan eylesin” dedi.