22.05.2017

Eligüzel Camii ibadete açıldı

nönü Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Eligüzel Camisi’nin açılışı dün gerçekleştirildi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleşen açılışta, Vali Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Milletvekilleri Metin Çelik ve Murat Demir, İstanbul Milletvekili Fatma Benli, İl Müftüsü Osman Aydın, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra, çok sayıda vatandaş da yer aldı.

“BİRAZ MODERNİZE ETMEYE ÇALIŞTIK”

Caminin, dışarıdan hiçbir yardım alınmadan, Yüksel Eligüzel Özkendirci’nin kendi imkanlarıyla yaptırıldı. Farklı bir mimarisi olan caminin mimarının da Yüksel Eligüzel Özkendirci’nin kızı Nurderen Özbek’in yaptığı öğrenildi. Caminin, diyanete devrinin ise gerçekleştiği bilgisi verildi. Nurderen Özbek caminin mimarisiyle ilgili olarak; “Geleneksel Osmanlı mimarisini biraz modernize etmeye çalıştık. Birebir taklit olmasın, biraz modernize olsun istedik. Kastamonu’daki camilerin, yüksek ve kapalı duvarları vardır, Selçuklu’dan kalma camilerde de vardır” dedi.

“CAMİMİZ, BİRLİĞE VE GÜZELLİĞE VESİLE OLACAK”

İl Müftüsü Osman Aydın yaptığı konuşmada; “Mübarek Cuma gününe eriştiren ve bu güzel camimizi açma imkanını bizlere lütfeden rabbimize hamdolsun, şükür olsun. Bugün heyecan içerisindeyiz. İnönü Mahallesi’ndeki Eligüzel Camimizi, hayır sahibi ve mimarımızın bulunmasıyla, cemaatimizin dualarıyla açıyoruz. Bugün hepimiz gördük ki, bu camimiz burada düşünülmesi ve ibadete açılmasıyla çevrede gördüğümüz apartmanların mutluluğuna, birliğine, güzelliğine vesile olacak. Dinimizde insanların huzur ve mutluluk duyduğu mekanların başında camilerimiz gelir. Böyle bir camiyi ilimize kazandırdıkları için hayır sahibimiz Yüksel Eligüzel Özkendirci hanımefendiye teşekkür ediyoruz. Allah kendilerinden razı olsun” dedi.

Kaynak :Kastamonu Gündem Gazetesi