05.05.2017

Emekli Olan İl Müftü Yardımcısı Haşim ALTUN hocamıza veda…

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 41 yıl çeşitli alanlarda hizmet veren Haşim ALTUN hocamız, Kastamonu İl Müftü Yardımcısı olarak görev yaparken emekli oldu.

Emekli olan hocamızın onuruna İl Müftülüğü tarafından veda programı tertip edildi.

Kastamonu Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen programa; İl Müftüsü Osman AYDIN, İl Müftü Yardımcısı Yüksel BAŞKAN, Şube Müdürleri, Vaizler, daire personeli ve din görevlileri katıldı.

İl Müftümüz Aydın, yaptığı konuşmada Haşim Altun hocamızın resmi olarak emekliye ayrılmasından duyduğu üzüntüyü ifade ederken, din görevinde emeklilik olmayacağı için sürekli aramızda görmekten memnuniyet duyacağız dedi.

Veda programında Haşim hocamızı yalnız bırakmayan İl Müftülüğü Personeli ve din görevlileri, hocamızla ilgili hoş hatıralarını paylaşarak kendisi hakkında hüsn-ü kelam ettiler.

Son olarak söz alan Haşim Altun hocamız, 41 yıllık hizmet hayatını yazdığı şu veciz yazı ile ifade etti:

“Yolumuz aynı, aynı yerden geldik aynı yere gidiyoruz,

Görevi dün devraldık, bu gün devrediyoruz,

Kubbede hoş bir seda kalmış ise ne mutlu,

Gözümüzü dünyaya ezan ve kametle açtık,

Şehadetle tamamlamayı Rabbim nasip eylesin,

Ezanlarla büyüdük salalarla dirildik,

Bayraklarla şahlandık, milletle selamlaştık,

Varlığımız daim, milletimiz kaim olsun,

Makamı ifta ile nasiplendik,

Minber-i Muhammediye ile şereflendik ,

Mihrab-ı Rasul ile rahmetlendik,

Nazm-ı Celilinle nurlandık,

Ulema, sulaha, şüheda, fukaha ile onurlandık,

Arş-ı Azamdan gelenle aydınlandık. Dünya-Ahiret sermayesi Kelime-i Şehadetle nasiplendik,

Toplamda 41 yıllık görev hayatımda heyecanımı hiç kaybetmedim. Hiç kimseyi ötelemedik, hakkaniyeti her zaman korumaya çalıştık,

Hiçbir işi hafifsemedim önemli olduğunu düşündüm,

Gelen talepleri zamanında değerlendirip, halli yoluna gittim,

Her kademedeki insana yaklaşımım hep aynı oldu,

İşe  iş olarak bakma yerine bir din hizmeti olarak bakmayı yeğledim,

Selamla geleni ta’zim ile karşıladım,

Öfke ile geleni sabırla savdım,

İftira ile geleni Allah’a havale ettim,

Millete, Devlete ve Diyanete aidiyetimi hiçbir zaman kaybetmedim,

Allah’a emanet olun! Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.”

Program sonunda İl Müftüsü Osman Aydın, emekli olan Haşim Atun hocamıza Hizmet Teşekkür Belgesi ve hatıra bir tablo takdim etti.

Ayrıca Din Görevlileri Derneği Başkanı Ayhan Parmaksız ve Kur’an Kursu Öğreticileri adına Semra Yaşar ve Hatice Usta hediye takdiminde bulundu.

Hatıra fotoğrafı çekiminin ardından program sona erdi.