18.04.2017

KASTAMONU KUTLU DOĞUM HAFTASI PROGRAMINA BÜYÜK BİR İLGİ GÖSTERDİ

Kastamonu'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hz. Muhammed ve Güven Toplumu" konulu konferans düzenlendi.

Müftülük tarafından Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen konferans Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftüsü Osman AYDIN’ın açış konuşmalarının ardından Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin BABAŞ da bir konuşma yaptı.

İl Müftüsü Aydın, Kutlu Doğum Haftasının teması olan “Güven Toplumu” olgusunun bütün topluma sirayet etmesini temenni ederek programın yapılmasında desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz ve Sayın Belediye başkanımız olmak üzere gerek katkıları gerekse katılımları ile destek veren herkese teşekkür etti.

İmam Hatip Ortaokul 5. Sınıf öğrencisi Huzeyfe TELLİ’nin semazen gösterisi izleyenlerde büyük bir etki bıraktı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama II Daire Başkanı Dr. Muhammet Ali ASAR, toplumda güven kavramının çok önemli olduğunu belirtti.

İnsanların birbirine olan güveninin gün geçtikçe azaldığını ifade eden Asar, "Bu nedenle bu yılki temamız 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu' olarak belirlendi. İnsanlık küresel ölçekte bir güven bunalımı yaşıyor. Kimse kimseye güvenemez oldu. Dine olan bağlılığını, din adamına olan bağlılığını kullanarak içimizden çıkan bir hainin hain darbe girişimiyle karşılaştı memleketimiz ve din güvenliğimiz tehlikeye girdi. Bu yüzden bu yılki temamız “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu." dedi.

Konferansın ardından Kastamonu Enderun Hafızlar Topluluğu Musiki Korosu izleyenlere musiki ziyafeti çekti.

Programın sonunda, Kutlu doğum haftası vesilesi ile ortaokul, lise ve Kur’an kurslarında yapılan; kompozisyon, şiir ve 40 hadis ezberleme dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Protokole gül takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile program sona erdi.

Programa, Kastamonu Vali Vekili Yaşar KARADENİZ,  Kastamonu İl Emniyet Müdürü Metin Turgay KARABULAK, KÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet ÖZKAN, kurum amirleri, STK ve kuruluş temsilcileri, şehit gazi yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.