12.01.2018

İlimizin 2018 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesi sebebiyle Kastamonu'ya misafir olarak gelen Kırgızistan heyeti Müftülüğümüzü ziyaret etti.

Kırgızistan Narin Valisi Kayıpov AMANBAY başkanlığında Vali Yardımcısı Dyuşeev CANIBEK, Şube başkanı Satarov NURBEK ve iş işadamlarının da bulunduğu heyetin müftülük ziyaretinde Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Seyit AYDIN ile Ticaret odası başkanı Selçuk ARSLAN  da hazır bulundu. Misafir Kırgızistan heyeti müftülük ziyaretinde Kastamonu da sunulan din hizmeti ve müftülük çalışmaları hakkında il müftüsü Osman AYDIN dan bilgi aldı. İl Müftüsü AYDIN Kastamonu da ki din hizmetinin işleyişi hakkında bilgi verdikten sonra Kırgızistan da ki din hizmetinin sunulması ile ilgili bilgi aldı. Karşılıklı bilgi alışverişinden sonra il müftüsü AYDIN heyet başkanına Kırgızistan dan gelecek din görevlilerinin Kastamonu da salon veya bir camide program yapmaları davetinde bulundu.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretin ardından Kırgızistan Narin Valisi Kayıpov AMANBEY il müftüsü Osman AYDIN a ziyaret anısına Kırgız hatırası hediye takdim etti. İl müftüsü Osman AYDIN da ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek misafir heyete ve Kırgızistan heyetinin ilimize gelmesine öncülük eden Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.seyit AYDIN a teşekkür ederek misafirlere ziyaretlerinin anısına Kuran-ı Kerim hediye takdim etti. Konuk Heyet Müftülük hizmet binasını beyendiklerini söyleyerek İl Müftüsü Osman AYDIN ı Kırgızistan a davet etti.

Haber Editor - Harun GÜVEN