14.10.2016

T.C.

KASTAMONU VALİLİĞİ

İl Müftülüğü

Sayı    : 51402301/251- 3223                                                                12 EKİM 2016

Konu  :  2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı

Geçici Bayan Kur’an Kursu Öğreticisi

Sınav Duyurusu

KASTAMONU MÜFTÜLÜĞÜNDEN İLAN

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı için İlimize bağlı Ek-1 listedeki Merkez ve İlçe Müftülüklerinde Kuran Kurslarında görevlendirilmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 10. Maddesi gereğince İlimiz Müftülüğünce sözlü sınavı ile Geçici Bayan Kuran Kursu Öğreticisi (Ek Ders Ücreti Karşılığı) alımı yapılacaktır.

A-SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR:

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48/A maddesinde yer alan genel ve özel şartları taşıyor  olmak.
  2. 2- İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Ön Lisans veya İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak.
  3. 3- 2014 yılı KPSS (DHBT) den en az 60 ve üzeri puan almış olmak.(Bu puan müracaat edebilmenin ön koşuludur ortalamaya dâhil edilmeyecektir.)
  4. 4- 2014 KPSS(DHBT) puanı 60 ve üzeri puanı olan müracaatçı olmaması halinde ise;  KPSS(DHBT)’ye girenler arasından zikredilen sınav komisyon/larınca yapılacak değerlendirme neticesinde en yüksek puan  alandan başlamak suretiyle görevlendirme yapılacaktır.

B-SINAV MÜRACAATINDA İSTENEN BELGELER:

1. Matbu Dilekçe ve İş Talep Formu (Müftülükten alınacak.)
  2. T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi,
  3. Diploma fotokopisi,
  4. 2014 yılı KPSS (DHBT) sınav sonuç belgesi,
  5. Varsa hafızlık belgesi fotokopisi
  6. Varsa özel eğitim sertifikaları (4-6 yaş, işitme, görme engelli. vs.  )

C-BAŞVURU İŞLEMLERİ:

1. Daha önceki dönemlerde geçici öğretici olarak görev yapanlarda dahil olmak üzere 2016-2017 Eğitim-Öğretim döneminde görev yapmak isteyenler görev almak istedikleri Merkez İlçe (İl Müftülüğü) ve diğer İlçe Müftülüklerine 17 Ekim 2016 -31 Ekim 2016 tarihleri arasında istenen belgelerle birlikte şahsen müracaat edeceklerdir.
  2. Belgeleri eksik olan adayların kayıt ve müracaat işlemleri yapılmayacaktır.
  3. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan ve posta yoluyla yapılan müracaatlar ile 31 Ekim 2016 tarihi saat:17.30’dan sonra yapılan başvuru talepleri kabul edilmeyecektir.
  4. Adaylar yalnız bir İlçe için başvuru yapabileceklerdir; birden fazla İlçe Müftülüğüne müracaat edenlerin (sınavı kazansalar dâhil) müracaatları geçersiz sayılacaktır.
  5. İl Merkezinde geçici Kur’an kursu öğreticisi görevlendirmesi kesinlikle yapılmayacaktır. İhtiyaç olması durumunda kadrolu öğreticilerle karşılanacaktır.

D- SINAV İŞLEMLERİ:

1. Mülakatta 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaklardır.
  2. İl Müftülüğü (Merkez İlçe) ve diğer İlçe Müftülüklerinin geçici öğretici ihtiyaçları Ek-1 Listede belirtilmiş olup, ihtiyaç sayısının 3 (üç) katı kadar aday 2014 yılı KPSS (DHBT) puan sıralamasına göre sözlü sınava çağrılacaktır.
  3. Sözlü sınava gireceklerin listesi 2 Kasım 2016 tarihinden itibaren İl Müftülüğünün http://kastamonu.diyanet.gov.tr adresinde ilan edilecektir.
  4. Sınav; Araç, Azdavay, Bozkurt, Cide, Çatalzeytin ve Merkez İlçe (İl Müftülüğü) için   07 Kasım 2016 Pazartesi günü saat 9:00’da İl Müftülüğünde yapılacak olup, diğer İlçeler için ise; (Daday, Devrekani, Doğanyurt, Hanönü,   İnebolu, Küre, Pınarbaşı, Seydiler, Şenpazar, Taşköprü ve Tosya İlçe Müftülükleri) 08 Kasım 2016 Salı günü saat 9:00’da yine İl Müftülüğünde yapılacaktır.
  5. Teklif edilen görev yerini kabul etmeyenler haklarından feragat etmiş sayılacaktır.
  6. Sınavda Kuran-ı Kerim yeterliliği temel şart olmak üzere: a) Temel ilmihal bilgisi b) Pedagojik formasyon bilgisi c) Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme yeteneği d) Liyakati, temsil kabiliyeti davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu kriterleri üzerinden değerlendirme yapılacaktır.

E-SINAV SONUÇLARI VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

1. Sınav sonuçları, Müftülüğümüzün www.kastamonumuftulugu.gov.tr web sitesinden başarı sırasına göre ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
  2. Kuran Kurslarında öğretici ihtiyacı öncelikle kadrolu görevlilerce sağlanacaktır. İl/İlçe Merkezlerinde görevlendirme yapılmayacaktır; Geçici Öğretici görevlendirmeleri sadece köylerde yapılacaktır. Ancak bir İlçede kadrolu görevli yok veya İhtiyaç kadrolu öğretici ile karşılanmıyor ise o takdirde İlçe merkezinde görevlendirme yapılabilecektir.

F-DİĞER HUSUSLAR

1. Sınav öncesi, sonrası ve görevlendirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belge verdiği ya da beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görevlendirmeleri yapılsa dahi görevleriyle ilişikleri kesilecektir.
  2. Sınav ve görevlendirme sürecinde Müftülüğümüzün internet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
  3. Görevlendirilenler 5510 Sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu hükümlerine göre çalıştırılacaktır.
    Duyurulur.

KASTAMONU İL VE İLÇE MÜFTÜLÜKLERİNİN