27.04.2018

İl Müftülüğüne bağlı Hz. Pir Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda hıfzını tamamlayan 20 hafız için düzenlenen törende, ilk olarak İl Müftüsü Osman Aydın tarafından hafızlık taçları giydirildi

Kastamonu İl Müftülüğüne bağlı Hz. Pir Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda hıfzını tamamlayan 18 hafız için düzenlenen törende, ilk olarak İl Müftüsü Osman Aydın tarafından hafızlık taçları giydirildi. Ardından törene katılan davetlilerle birlikte tekbir getirilerek Hz. Pir Kur’an Kursu’ndan yürüyüşe başlanılarak, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Camisine kadar gelindi. Burada yapılan duanın ardından hafızlar için Hafızlık İcazet töreni gerçekleştirildi.

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Camisinde devam eden törende, Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu ve Hz.Pir Kur'an Kursu İlahi Gurubu tarafından çeşitli ilahiler söylendi. Hafızlık taçlarını giyen 18 hafızda, Duha suresinden Nas suresine kadar Kur’an-ı Kerim okudu.

Tören Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DİNÇ, Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Abdurrahman AKKUŞ, HAc ve Umre Eğitimi Daire Başkanı Esma ERTEN ile çok sayıda davetli ve hafızların yakınları katıldı.